dijous, 7 de febrer del 2019


Netflix o HBO? (segona part)

Avui veiem quines son les fases del procés de presa de decisions:
  1. El primer que fem abans de prendre decisions és processar la informació que tenim. Els nostres sentits poden percebre moltíssima informació i de forma molt ràpida, en canvi a nivell conscient estem més limitats i intervenen molts factors com l’estat físic, emocional...quan estem molt focalitzats en alguna cosa ens passa desapercebuda molta altra informació (tenim un límit)
  2. Després valorem i donem significat. Amb la informació recollida entra en joc la nostra part més conscient. Aquest procés és molt personal, el fem de forma diferent amb les nostres pròpies interpretacions i suposicions basades en les experiències prèvies, preferències, prejudicis...
  3. Analitzar la informació, una vegada hem triat la informació i quin significat te comença el procés més racional de presa de decisions, en aquest es realitza tota una tasca d’anàlisi de records, interpretació del passat, calcular, jutjar...i per últim avaluar les possibles alternatives per tal de preveure i triar l’alternativa amb més probabilitat d’èxit
  4. Passar a l’acció. Una vegada hem pres la decisió, el nostre cervell avalua els resultats obtinguts i els compara amb el que esperava. El resultat de la decisió el guardarem a la memòria per utilitzar-lo en futures ocasions similars.  
En teoria decisió a decisió anem aprenent, però és cert que a vegades no ho sembla i tendim a repetir els nostres propis errors una i altre vegada...t’ha passat mai?

Feliç divendres....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada