dijous, 30 de maig del 2019

Estudiar o anar de festa?

L’altre dia tot sopant a casa vam tenir una conversa d’allò més interessant...si tinguessis un examen super important i et faltés temari per estudiar però el dia abans es celebrés una d’aquelles festes a la que no pots faltar...la festa de l’any que tant esperaves, què faries? Estudiaries tot el dia o aniries a passar-t'ho bé? Les més meves dues filles tenien opinions ben diferents.

I tu què triaries? ets més racional o emocional? Prudent o impulsiu/va? Si contestes sense pensar massa segur que encertes. Totes i tots tenim una mica de cada però en realitat tendim a comportar-nos seguint uns patrons.
El que està clar és que som un sac d’emocions i que aquestes influeixen directament en tot el que fem i pensem. És pràcticament impossible prendre una decisió estrictament de forma racional sense que cap emoció i sentiment ens influeixi. 
Fa uns anys en entorns laborals es deia  que les emocions s’havien de deixar al marge o a casa i no portar-les a la feina...a si??? Com es fa això?  és totalment impossible. El que s’ha de fer és aprendre a gestionar-les i que no condicionin tot el que fem o decidim. 

Quan prenem decisions busquem sempre l’opció que ens aporti més beneficis, però també valorem les conseqüències que tindran per altres persones. A vegades ho fem inconscientment i altres analitzant els pros i contres. El nostre cervell te dos hemisferis diferenciats, l’esquerra és el responsable del llenguatge, la memòria i el pensament racional. El dret està més lligat a tot allò sensorial i emocional, totes i tots tenim una part del cervell més dominant i això fa que ens comportem d’una forma determinada.

Com sempre cal trobar l’equilibri intel·ligent entre la part racional i l’emocional, ens ajudarà la nostra experiència prèvia, la nostra educació emocional, valors...

Quina part del cervell et domina? Feliç divendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada