dijous, 9 de maig del 2019

Ja la tenim aquí...

Per desgràcia no és la champions...és la festa major de Ripoll que arriba puntual i amb previsió de pluja, és clar.

I és que als humans ens encanta la festa, celebrar, riure, ballar, compartir...perquè divertir-se és molt important. Ens diverteixen coses ben diferents depenent de la nostra formar de pensar, els nostres valors, experiències prèvies. Pujar muntanyes, menjar-se un bon arròs, un concert, un viatge, contemplar un graffiti al mig del carrer...les nostres aficions son variades i curioses però al final l’objectiu de totes elles és el mateix, trobar la felicitat.

La paraula diversió prové del llatí i significa fer alguna cosa no quotidiana ens agrada i que ens fa gaudir. Aquesta felicitat passatgera te efectes en nosaltres més enllà de l’estona que dura l’acció concreta, veiem uns exemples d’aquests beneficis:
  • passar-ho bé enforteix el nostre sistema immunològic
  • provoca benestar ja que s’alliberen endorfines (hormona de la felicitat)
  • redueix l’ansietat i l’estrès (desconnectar per una estona)
  • millora les nostres relacions interpersonals, en general ens divertim amb altres persones compartint alguna afició
  • millora la nostra autoestima, ens fa sentir bé
  • augmenta el nostre benestar i sensació de felicitat

Per passar-ho bé és més important focalitzar-nos en el procés i no tant en els resultats, quan ens posem massa objectius o massa pressió la cosa ja deixa de ser tan divertida.

És vital trobar espais i moments per a divertir-se sol o en companyia. Les aficions poden anar canviant al llarg de la vida, algunes es perden pel camí  però mai és tard per a provar i aprendre coses noves, MAI.

I a tu què et diverteix?

Clownia: diversió assegurada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada