dijous, 6 de juny del 2019

M’inspires

Aquesta setmana hem presentat el festival inclusiu Inspira 2019 un espai ple de talent i valors que pretén inspirar-nos per fer del món un millor lloc per viure,

Com sabeu la paraula inspiració te bàsicament dos significats:

A nivell físic, la inspiració és (segons la Viquipèdia) el procés pel qual entra aire des d'un medi exterior cap a l'interior d'un organisme (pulmons)

A nivell artístic/creatiu la cosa es complica. Es tracta d’un procés superior i difícil d’explicar. Què ens inspira? Quan ens inspirem? Com? Qui? Bàsicament la inspiració es dóna quan flueix la creativitat. Davant un impuls determinat comença un procés de creació que dóna lloc a tot un seguit de pensaments i emocions que tenen un resultat concret.

Històricament la inspiració sempre ha estat envoltada de misteri, la mitologia grega ja parlava de “muses” que tenien un poder inspirador pels grans pensadors i artistes. Fins i tot es creia que la inspiració era el procés pel qual un Déu es comunicava amb l'artista i li mostrava el camí a seguir. 
Però està clar que les idees no sorgeixen del no res, sempre hi ha alguna cosa que les provoca, encara que moltes vegades no en siguem conscients. La psicologia moderna considera que la inspiració és l'ús d'idees que provenen d'aquesta part inconscient i de l'experiència prèvia. Una persona, un lloc, una música o situació pot servir-nos d'inspiració ja que pot provocar la connexió entre imatges, paraules, sensacions o records que es poden plasmar a un treball, escrit, obra d'art...

A la feina també és important inspirar-se, un bon ambient de treball, agradable i amb persones estimulants facilita que sorgeixen noves i bones idees, l'ingredient principal per fer créixer l’organització.

La setmana vinent seguirem amb més inspiració...feliç divendres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada