dijous, 17 de gener del 2019

A endreçar!!

Heu sentit a parlar de la Marie Kondo? Ho està petant a Netflix i a xarxes des d’aquest Nadal. La Marie és una autora japonesa i consultora d'organització. Ha escrit llibres sobre l'art d'endreçar i porta venuts més de quatre milions de còpies a tot el món. L’any 2015 va publicar La màgia de l'ordre: eines per ordenar casa teva... i la teva vida! que es va convertir en un best seller mundial. Youtube la va portar a la fama mundial ensenyant el seu mètode i ordenant armaris i cases per grans marques i personalitats vàries. Segons la revista TIME és de les 100 persones més influents del mon i ara Netflix li ha fet una sèrie que compta amb milions de seguidors (a mi em te ben enganxada) on es dedica a visitar cases de famílies ben diverses i les ajuda a implementar el seu mètode d’ordre.

El mètode Konmari va molt més enllà d’ordenar,  es basa en analitzar i reflexionar sobre les coses que tens i conservar només les que et fan feliç. És una forma de simplificar la vida quedant-te amb allò realment important, et fa fins i tot conscient del consumisme absurd en el que vivim. 
Està comprovat que el desordre provoca estrès, en canvi l’ordre ens relaxa i augmenta la nostra sensació d’harmonia i pau. L’ordre físic aporta ordre mental.

El Konmari te un seguit de senzilles instruccions: 
  • s’ha d’ordenar per categories (no per ubicació) primer cal ajuntar les coses d’una mateixa categoria
  • una vegada es comença s’han de seguir totes les fases i no es pot deixar a mitges
  • ho has de fer sol/a, o almenys cada persona ha de fer el procés amb les seves coses
  • s'ha de començar per la roba: agrupar tota la roba d’una mateixa persona i llavors  anar decidint què et quedes i que no i donar les gràcies a tot allò que no et quedaràs. Sembla una cosa sense importància i fàcil però jo crec que no ho és gens. Associem records a tot el que tenim i es fa difícil desfer-se’n...A més la Marie te un sistema propi per  plegar la roba en vertical realment interessant i pràctic
  • Després van els llibres, papers, objectes varis de cuina, bany, garatge (ella ho anomena Komono), la norma és la mateixa
  • Per últim van les coses amb valor sentimental, fotos, objectes especials...tot un seguit de relíquies que vas acumulant i no ets capaç de llençar mai. El treure-ho tot i tornar-ho a examinar et fa afrontar moments del teu passat  i passar pàgina.

Confesso que he aplicat el mètode a trossos (lavabo i garatge) i el que em fa pànic és el tema roba, no estic preparada...seguiré aprenent amb la sèrie i a veure més endavant...algú s’atreveix?

Us deixo el tràiler, feliç divendres!


1 comentari: