divendres, 21 de juny del 2019

Fi de curs!

I avui acaba  un altre curs i l’infodivendres  també farà vacances fins a setembre...
Aquests dies son realment emocionants a les escoles i a les cases amb canalla. Festes de fi de curs, finals d’extraescolars, fotos, berenars, reunions...sembla que s’acaba el món.
La veritat és que quan ets mare o pare la teva vida gira entorn de tot el que passa a l’escola de les teves filles i fills. Son molts anys dedicats a acompanyar en aquest llarg camí del món educatiu i les figures de les mestres son fonamentals, aquest últim post va dedicat a elles i ells, gràcies per tant!

Al llarg del temps hi ha profes que passen sense pena ni glòria per les nostres vides, en canvi n’hi ha altres que recordarem per sempre. Segur que si feu memòria recordareu exactament aquell o aquella mestre que et va marcar. Perquè existeixen aquestes diferències? Perquè algun@s ens deixen empremta, què els diferencia de la resta?

Si penso en el meu mestre ideal seria sens dubte un de molt semblant a John Keating del Dead Poets Society, gran pel·lícula i genial interpretació de Robin Williams que ens recordava vàries de les competències que jo més valoro d’una persona que es dedica a ensenyar:
  • totes i tots podem canviar el món, s’ha de ser optimista, pensar en positiu
  • mai hem de deixar de somiar, com diu a la peli “només al somiar som lliures, sempre ha estat així i sempre ho serà
  • no ens hem de conformar, hem de dir la nostra opinió sense por del que pensin els altres (recordeu la gran escena del passeig al pati)
  • hem de trobar la nostra passió a la vida, el nostre propi camí i mai és tard per descobrir-lo
  • és important ser flexible, escoltar, saber canviar de perspectiva, tenir la ment oberta i treballar en equip (de tant en tant pujar a la taula i mirar diferent...)
  • hem d’aprofitar el moment i fer alguna cosa especia cada dia  i extreure tot el suc de la vida “carpe diem”
  • res és impossible, un/a bon profe no et limita, et dóna ales i eines per aconseguir els teus objectius
  • un/a bon mestre t’inspira, és el millor “influencer” del món
 Amb la meva experiència he pogut comprovar que ser mestre és molt més que una feina, és una forma d’entendre la vida, molt bones vacances per tots ells i elles i per nosaltres! Ens veiem al setembre!




Feliç divendres, feliç estiu ;)

2 comentaris:

  1. Felicitats Marta per aquest teu final de curs, i pels teus escrits, constants cada setmana desde l'any 2013 i que ens acompanyen tots els divendres. Llegir-los és un moment de distensió, de reflexió, de motivació, de reflexió... que en moments de colapse i de pensar que no arribarem a tot el què hem de fer, t'ajuda a parar, i adonar-te que amb serenor, podem fer tot el què fem i molt més¡¡¡
    Moltes gràcies per donar-nos cada divendres aquestes capsules vitamíniques tant a nivell personal com professional. Endavant¡¡

    ResponElimina