divendres, 15 de novembre del 2013

Canviar és difícil

Canviar és difícil, prendre decisions ens costa, sempre apareix la por a equivocar-se i aquesta moltes vegades ens frena i fa que no avancem. En aquests moments de canvi actual més que mai hem de ser valents i valentes, cal adaptar-se als canvis que venen amb una actitud positiva, cal buscar sortides i anticipar-se fent que les coses passin no esperant que tot es solucioni per art de màgia.

Avui us recomano un llibre que fa temps vaig llegir i que moltes vegades em ve al cap ja que em va ajudar a prendre una decisió important. Es tracta de “Qui s’ha endut el meu formatge” d’Spencer Johnson (1998) un escriptor i psicòleg americà que va triomfar amb aquesta història.

Es tracta d’una faula que explica la historia de dos ratolins i dos “liliputienses” a la recerca del formatge que necessiten per alimentar-se en un laberint que representa el món real. En els personatges es veuen diferents actituds davant el canvi i diferents formes d’afrontar la situació, el que es bloqueja i nega l’evidència i el que actua decidit.

Com reflecteix la història, cal confiar en nosaltres mateixos, ser positius i lluitar pel que volem, si se t’acaba el formatge...surt a buscar-lo!




Feliç divendres

1 comentari: