dijous, 18 de desembre del 2014

Qui te un amic te un tresor (per la Gemma)

Us heu preguntat mai si te beneficis l’amistat a la feina?

Existeixen estudis que afirmen que els companys de feina que a més son amics es tornen més productius, alguns d’aquests treballs però puntualitzen que aquest fet es dona quan els dos companys-amics treballen al mateix departament ja que si son de diferents àrees l’amistat pot tenir un efecte negatiu i provocar distraccions. 
Una enquesta recent de Randstad realitzada a més de 1.000 treballadors- conclou que gairebé 7 de cada 10 (el 69%) dels enquestats afirmen que el major benefici de les amistats al lloc de treball és l’ increment del treball en equip, i el 50% afirma que és l’ increment del coneixement compartit i la comunicació oberta. 
Aquests estudis mostren que l’amistat incrementa la relació de confiança i igualtat entre les persones i aquest fet provoca que la feina es faci millor i la gent treballi més feliç, segons els experts aquestes relacions d’amistat entre els treballadors d’una empresa s’haurien de cuidar i aprofitar al màxim ja que son una font de motivació en si mateixa.

En la meva humil opinió tenir amics a la feina és molt positiu, tenir al teu costat algú en qui confiar, algú que et complementi, que t’ajudi a superar els entrebancs i els problemes i sobretot algú que et faci somriure fins i tot un dilluns al matí, això no te preu. L’amistat et dóna seguretat, et manté motivat i feliç a la vida i per tant, també a la feina. 
No és fàcil fer amics en alguns entorns laborals, les enveges, inseguretats, pors...fan que moltes vegades les persones es moguin més per l’interès, que no siguin autèntiques ni sinceres...per això si trobes algú amb qui confiar, una persona que va de cara...la teva felicitat a la feina serà completa!  Jo he tingut la gran sort de trobar-me un d’aquests tresors i és per aquest motiu que l’any acaba amb un regust amarg. Com sabeu per motius personals marxa la nostra noia de comunicació, la Gemma Molet, la meva companya de viatge ja fa quasi tres anys. Aquest post va dedicat a tu Gemma, una persona autèntica, valenta, divertida, sincera, honesta i amb un gran cor, per nosaltres avui acaba una etapa, la de companyes de feina però en continua un altre de més important: la nostra amistat, gràcies per tot bonica. 

Per acabar l’any us deixo un gran tema cantat com mai l’haureu sentit, una cançó que parla d’amistat, igualtat, somnis i pau, els meus desitjos per aquest Nadal.


Feliç divendres, Feliç Nadal i Feliç 2015

dijous, 11 de desembre del 2014

T’estimes?

L’autoestima és la valoració subjectiva que fem de nosaltres mateixos, és un dels components més importants de l’autonomia emocional i influeix directament en la relació que tenim amb nosaltres mateixos i amb el món.
Moltes vegades no sabem veure les nostres qualitats, els nostres complexes ens bloquegen, tenim pensaments negatius sobre el que som o el que fem, aquests sentiments no ens deixen avançar ni ser plenament feliços, hem d’aprendre a estimar-nos, aquí teniu uns petits consells que he trobat per recordar-los en moments “baixos”:

  • Recordar els nostres grans èxits, no serveix de res rememorar els nostres errors, és millor pensar en les coses que anem aconseguint en la vida. 
  • No comparar-se amb ningú, tots som únics i diferents, cal valorar el que tenim
  • Mirar-se al mirall i dir en veu alta les coses positives que tenim, o escriure els nostres defectes en un paper, al veure’ls escrits podem analitzar si realment és tan greu.
  • Mirar al futur (no al passat), perdonar-se els errors i no jutjar-se.
  • No buscar contínuament l’aprovació i el reconeixement extern, ens pot fer pujar la moral en moment donat però pot causar addicció.   La millor forma d’influir en com ens perceben els altres és millorar la forma en que ens veiem a nosaltres mateixos. 
  • No confondre la valoració amb l’arrogància (que és precisament el mecanisme de defensa que utilitzen les persones amb baixa autoestima).
Per tenir una elevada autoestima hem de decidir que som valuosos al marge dels nostres resultats i recordar sempre aquesta decisió, no ens calen proves ni resultats
Una persona amb autoestima saludable és: sàvia sense ser pedant, assertiva sense ser agressiva, poderosa sense necessitar la força, ambiciosa sense ser cobdiciosa, humil sense ser servil, i valuosa sense ser orgullosa. 

Us deixo dos vídeos molt curtets i interessants que segur us faran reflexionar sobre aquest important tema.
https://www.youtube.com/watch?v=0veDyRVv9KE
https://www.youtube.com/watch?v=wVOxby4qSDk

Feliç divendres!

dijous, 4 de desembre del 2014

Cervell d'home VS Cervell de dona

Com sabeu, existeixen molts prejudicis sobre les diferències entre homes i dones, infinitat d’estudis, molta literatura, televisió, educació, escola… des de diferents canals s’han anat formant tot un seguit de llegendes urbanes sobre en què son més bons els homes que les dones i a la inversa. Qui no ha sentit o dit mai que les dones no sabem aparcar o llegir un mapa? O bé que els homes no saben fer dues coses alhora o que no saben interpretar les nostres emocions (que son més aviat bàsics)…i com aquestes moltíssimes altres afirmacions que amb el pas dels anys es van conservant.
La majoria d’estudis demostren però que moltes d’aquestes afirmacions populars son certes i tenen una base científica. Aquestes diferències es troben en els propis cervells home/dona. A continuació us passo un resum de curiositats extretes de diversos estudis científics sobre el tema:

-Des de la Facultat de Medicina de la Universitat de Pennsylvania, van concloure que el cervell de la dona i el de l'home funcionen de manera diferent: les dones són més intuïtives, tenen millor memòria i intel·ligència emocional, i els homes posseeixen una millor coordinació i percepció de l'espai. Això és així perquè en les dones es donen més connexions entre els hemisferis dret i esquerre, mentre que en els homes hi ha una major connectivitat entre les zones anterior i posterior de cada un d'ells.
-Recentment la Universitat de Califòrnia mitjançant una de les investigacions més àmplies en aquest camp (van fer escàners a quasi 1000 persones) va afirmar que el cervell de la dona és més eficient tot i ser més petit que el de l’home ja que requereix menys energia, menor nombre de neurones per dur a terme determinades tasques, concretament raonament inductiu, certes operacions numèriques, i en adaptació als canvis. Els homes, per la seva banda, mostraven una millor percepció espacial.
-Segons Richard J. Haier, neuròleg pediàtric, els homes són millors que les dones en determinades habilitats de visualització espacial. L’avantatge que tenen els homes per llegir mapes podria desaparèixer si haguessin de fer alguna cosa més a la vegada. El major nombre de connexions en el cervell femení és el que permet a les dones afrontar més tasques alhora. 
-Segons la Universitat LWL de Bochum els ulls són una finestra a les emocions de les dones i una de les principals fonts d'informació a l'hora de determinar l'estat mental d'una altra persona. Els homes tenen dificultats per captar aquesta informació, els hi costa molt detectar estats d'ànim llegint la mirada de l'altre, l’estudi revelava que les dones despleguen més activitat en àrees del cervell vinculades a les emocions i la memòria en mirar als ulls d'una altra persona.
-Davant l'estrès, homes i dones reaccionem de manera diferent: Segons l'investigador Larry Cahill en situacions d'estrès en els homes s'activa més el costat dret, vinculat amb la ràbia, i en les dones l'esquerre, on es controlen les emocions i la consciència d'un mateix, per això els homes estressats surten a córrer i les dones prefereixen una xerrada amb amigues.

El tema és apassionant i hi ha moltíssima informació que ens ajudaria a entendre molts d’aquests misteris com la “miopia emocional masculina” o la “miopia cartogràfica femenina”, per tant quan tinguem discusions de parella no ens culpem els uns als altres, culpem als nostres cervells!!

PD: jo aparco prou bé... i mapes? qui necessita mapes quan te un GPS?


Feliç divendres,