dijous, 15 de setembre del 2016

Persegueix els teus somnis, ells saben el camí

Després de les merescudes vacances tornem a començar temporada d’infodivendres... i ja en van 4 (aviat atraparem a Joc de Trons)
Setembre és un mes especial, aquella oloreta de llibre nou, els carrers plens de nens i nenes, canvia el temps...ahhh i és el meu aniversari! La tornada a l’escola i a la feina sempre provoca nervis i il·lusió, és sens dubte una època de noves oportunitats amb energies renovades,  nous propòsits i somnis per complir. El temps lliure gaudit a l’estiu dona la distància necessària per pensar i analitzar les nostres vides des de nous punts de vista i ens carrega de piles per canviar tot allò que no ens agrada o volem millorar.

Precisament dels somnis volia parlar avui, però no d’aquells somnis estranys que tenim involuntàriament quan dormim (això ja ho faré un altre dia) sinó d’aquells que creem conscientment i que son els nostres desitjos i el nostre full de ruta.
Tot el que volem aconseguir a la vida neix primer com un somni, és quan li posem data i definim un pla d’acció que es converteix en objectiu assolible.

Els somnis no es fan realitat sols d’un dia per l’altre, no és qüestió de sort, s’ha de treballar molt. Us passo unes pistes de com començar:                                                                                 
  • convertir el somni en objectiu ben definit i fins i tot escriure’l en paper, posar dates i anar-lo revisant per enfortir el nostre compromís amb ell
  • dissenyar un pla d’acció desglossant un objectiu gran en varis de petits esglaonant així l’èxit i fent-lo més viable. Si ens marquem un objectiu molt gran i difícil ens podem desmotivar pel camí...
  • definir els recursos dels que disposem, tant propis com d’altres persones que ens poden ajudar (i les que no)
  • preveure possibles entrebancs o problemes que poden sorgir i pensar com els afrontarem
  • entendre l’error com a part del procés. Quan calgui, replantejar l’objectiu o la forma d’assolir-lo. Si el somni segueix sent important caldrà buscar noves formes de fer-lo realitat, no podem esperar resultats diferents si sempre fem les coses igual. 

Per poder arribar fins al final cal un ingredient essencial: la motivació
És molt possible que tinguem moments on ens semblarà impossible aconseguir-ho, poden passar coses al nostre voltant que ens obliguin a “aparcar “el somni una temporada...però cal no rendir-se, visualitzar l’èxit i seguir treballant fins al final, la recompensa serà encara més gran.
I recorda sempre que si pots somiar-ho pots fer-ho (Walt Disney)


                                          Un somni fet realitat (Agost-Setembre 2016)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada