dijous, 24 de novembre del 2016

Una abraçada!

El contacte físic és necessari pel nostre benestar. En la nostra relació amb els altres sempre hi ha present un contacte. Algunes persones tenen tendència a acostar-se molt quan parlen i si et separes es van acostant més i més...altres que toquen molt, que donen copets a l'esquena, també hi ha els petoners o petoneres i per últim els fans de les abraçades.

I d’aquesta conducta volia avui escriure, una abraçada costa ben poc de fer i te un gran poder. Es diu que les neurones necessiten almenys 6 segons per a connectar amb l’emoció, doncs aquest seria el temps mínim que ha de durar una abraçada per a que el procés químic que provoca es consolidi al nostre cervell.
Una abraçada és una mitja de comunicació entre dues persones i pot expressar diferents emocions sense utilitzar ni una sola paraula, pots saludar, donar afecte, consol, ànims...a més te molts beneficis tant fisiològics com emocionals, aquests serien per mi els més importants:
  • Quan ens abracem s’alliberen diferents substàncies que intervenen en el nostre estat d’ànim i en la motivació com ara la serotonina i la dopamina que tenen un efecte sedant i produeixen una sensació de tranquil·litat i benestar. S’ha estudiat que aquest efecte no només dura mentre t’abracen sinó que es manté força temps després.  També es segrega oxitocina que és l’hormona del vincle, a més contacte més vincle o el que també es coneix com “el roze hace el cariño
  • Redueix l’estrès i l’ansietat
  • Millora l’autoestima ja que et fa sentir valorat, això és molt important sobre tot durant la infància que és quan construïm la nostra personalitat  
  • Ens proporcionen seguretat i protecció
  • Transmet energia i fortalesa
  • Millora les relacions interpersonals, apropa a les persones
A més de tots aquestes beneficis, les abraçades curen, son màgiques i això les nostres filles i fills ho saben molt bé. 

Perquè quan ens fem grans ja no ens abracem tant? Avui dia existeixen fins i tot teràpies que utilitzen les abraçades i el contacte físic per alleujar els símptomes de la depressió i altres malalties. Us sembla poc? I a més son gratis!

Amb aquest post reivindico la tornada de l’abraçada, feliç divendres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada