dijous, 21 de febrer del 2019

All that jazz


Com sabeu diumenge arriba la gran nit del cine! Tocarà matinar per descobrir les guanyadores en un any on dues de les nominades tenen la música com a gran protagonista. A star is born VS Bohemian Rhapsody, Lady Gaga VS Freddie Mercury, dues històries bàsicament entretingudes i amanides amb actuacions musicals espectaculars, dues grans veus que sens dubte es mereixen un òscar.

El gènere musical m’encanta, sobretot al teatre, el post d'avui va per totes aquelles pelis que es converteixen en les bandes sonores de la nostra vida.

Els musicals a Hollywood van estar molt de moda a mitjans dels anys 60 però sempre han tingut representació i fans arreu del món. En els 91 anys d’història dels oscars 37 musicals han estat nominats a millor peli i 11 el van aconseguir, fem un breu repàs de les més conegudes:

The Broadway Melody a l’any 1929 va ser el primer gran musical de la història, en aquell moment ho va petar i va significar el tret de sortida del gènere. Al 39 arriba El Mago de Oz que ens va deixar l’Over the rainbow per sempre. Al 51 guanya l’òscar a la millor peli Un Americà a Paris gran referent de Lalaland. Al 54 Siete novias para siete hermanos d’Stanley Donen. Al 61 es fa un salt a la modernitat i arriba una de les meves preferides i la primera del gènere que recordo de ben petita, West side Story que en breu tindrà un remake d’Steven Spielberg. Als 60 també arriben grans títols com Oliver, Mary Poppins, My fair lady, sonrisas y lágrimas i  funny girl amb les dives Julie Andrews i Barbra Streisand (recordeu Don’t rain on my parade? Ufff pell de gallina). Als 70 Cabaret i el seus balls de cadires. Als 90 La bella i la bèstia de Disney i al 2001 o per favor!! Moulin Rouge!! amb Nicole Kidman i Ewan Mc Gregor i les seves grans versions de clàssics inoblidables. Al 2002 un altre joia amb Òscar, Chicago amb la millor Catherine Zeta Jones de la història. Al 2004 Ray ens explicava la vida d’en Ray Charles amb gran interpretació de Jamie Fox com a protagonista. Al 2012 Tom Hooper s’atreveix a portar Els Miserables a la gran pantalla i tot i que no te res a veure a gaudir d’aquesta història en directe al teatre admeto que la versió de l’Anne Hathaway d' I dreamed a dream et deixa sense respiració. I per fi al 2017 amb confusió inclosa "no" guanya Lalaland tornant a deixar clar que els grans musicals no moren mai.

Veurem què passa doncs diumenge, triomfaran els musicals? La música segur que si amb les actuacions de Queen i Lady Gaga amb Bradley Cooper però no ens oblidem de Roma d’Alfonso Cuaron que te tots els números i pot fer “doblet”, Green Book va ben posicionada i Vice amb un sempre gran i camaleònic Cristian Bale. La veritat és que em faria molta il·lusió que el “nen del imperio del sol” guanyés un altre oscar ;) 

Feliç divendres!
Chicago Theater


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada