dijous, 28 de febrer del 2019

Adaptar-se o morir

Vivim en un món en canvi constant que afecta a tots els àmbits de la nostra vida. 
La competència d’adaptació al canvi és de vital importància, ja ho deia Charles Darwin: no és l’espècie més forta la que sobreviu, ni la més intel·ligent, sinó la que respon millor al canvi.
Les empreses i la societat en general necessiten persones disposades a aprendre constantment, flexibles i de ment oberta, el “sempre s’ha fet així” ja no funciona. Aquesta capacitat d’adaptació es pot treballar sempre i quan hi hagi voluntat de canvi, us deixo unes pistes que ens poden ajudar a ser més flexibles a la feina:
  • Cal acceptar les crítiques, cal aprendre dels errors i no deixar que comentaris negatius sobre la feina ens afectin a nivell personal (és difícil però ser-ne conscient ajuda)
  • Millor posar el focus a la solució i no tant al problema, anar per feina i buscar solucions de forma proactiva i resolutiva sense esperar sempre que et diguin com ho has de fer, amb brillo!
  • Tenir confiança i estar motivats i motivades és necessari per afrontar les novetats amb actitud positiva i per aquest motiu és molt important incloure a les persones en el procés de canvi, informar-les i que se sentin part del procés
  • Treballar en equip sempre ajuda, compartir punts de vista, col·laborar et predisposa a viure les novetats de forma conjunta i positiva
  • Ser optimista augmenta la productivitat i et fa estar millor

El nostre sector està vivint una època de canvis que tenen un impacte important en les nostres vides (salaris, horaris, convenis, retallades, subvencions) però quan les coses es fan bé, s'escolta a tothom i es pensa en el bé comú, tot és més fàcil. Seguirem endavant i treballarem per a que ningú oblidi els drets de les persones més vulnerables.

Us deixo amb una definió d'optimisme d'una alumne molt jove i sàbia, feliç divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada