divendres, 5 d’abril del 2019


Tic Tac (segona part)

L’horari de treball condiciona les nostres vides i ens afecta a diferents nivells com per exemple la quantitat i qualitat de la son.
Les persones que treballen en torns nocturns tenen alteren alterat el seu ritme biològic i està comprovat que dormen una mitjana d’entre 5 i 7 hores menys per setmana que una persona amb torn central. Encara que descansin en condicions òptimes sense llum del dia ni sorolls, la qualitat de la son diürna és inferior a la nocturna, es donen més interrupcions i la son no és totalment reparadora. El treball nocturn també te repercussions en la conducta alimentària de la persona que a la llarga poden provocar problemes de salut.
Aquests torns que van “a la inversa” de la gran majoria de la població ens alteren a nivell psicològic. El fet de treballar de nit fa que la vida familiar i social en general es vegi afectada i això a la llarga pot desenvolupar en un síndrome de “burn out” caracteritzat per un esgotament emocional i es manifesta com un cansament excessiu tant físic com psicològic.

Està clar que hi ha moltes feines que s’han de fer durant la nit i hi ha persones que ho toleren millor que altres. S’ha estudiat molt si son preferibles els torns rotatius malgrat a la persona li costi uns dos dies canviar el cicle, a treballar sempre a la nit. Hi ha opinions en les dues direccions, i és que a vegades és molt difícil conciliar, què preferiries tu? Només de pensar-ho ja em ve son...

Feliç divendres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada