divendres, 13 de desembre del 2013

El millor lloc on treballar

Ja s’acaba l’any i a Recursos Humans és època de valoració, anàlisi i noves propostes pel 2014. Estem preparant l’enquesta de satisfacció/clima de treball i necessitats formatives perquè ens prenem molt seriosament el vostre desenvolupament i la vostra felicitat. Per aconseguir-ho és molt important la vostra més sincera col·laboració, les enquestes són la nostra eina de treball però per ser vàlides i útils han de ser contestades per una àmplia majoria, de forma sincera i el més detallada possible.

Potser coneixereu l’etiqueta Great Place to Work ®, és un referent internacional en consultoria d'investigació i gestió de Recursos Humans amb més de 20 anys d'experiència, que treballa sota la filosofia de "crear una societat millor a través de la transformació dels entorns de treball". És l'encarregada d'elaborar la Llista "Best Workplaces" (millors llocs per a treballar), que a través d' una metodologia enfocada al treballador, analitza, avalua i certifica les 50 millors empreses per a les quals treballar en més de 40 països del món. Per a més informació pots visitar www.greatplacetowork.es
Segons la seva teoria existeixen cinc característiques comunes en els entorns de treball excel·lents: credibilitat , respecte, tracte just, orgull de pertinença i companyonia.
Importants empreses del mon (petites i grans) tenen aquesta certificació, per exemple Microsoft, on l'impuls de la flexibilitat,el teletreball, la dotació de les eines TIC, l'avaluació de l'acompliment mitjançant objectius i l'accés a amplis plans de formació són algunes de les actuals característiques de la seva política de Recursos Humans.
L’empresa Infojobs també te la consideració de millor empresa on treballar, segons ells per arribar a ser un excel·lent lloc per treballar és imprescindible que la direcció cregui que les persones són el centre de l'empresa i es preocupi per la seva felicitat. Només d' aquesta manera es podrà comptar amb la iniciativa, talent i idees dels treballadors/ores.
L’eina de treball comú d’aquestes empreses són les enquestes, cal mesurar el grau de satisfacció dels treballadors dins l'organització i així conèixer les seves necessitats que seran el punt de partida de les polítiques de Recursos Humans. 
Ja ho veieu doncs, al MAP com a moltes grans empreses, us donem veu mitjançant les enquestes, amb la col·laboració de totes i tots podem aconseguir ser el millor lloc per treballar.


Feliç divendres!

2 comentaris:

  1. Hola, felicitats per l'infodivendres!!
    Estic totalment d'acord en què el personal són el centre de l'empresa, i cal preocurar que puguin ser el màxim feliços en l'empresa, així s'obtindrà uns majors resultats... Anna Pastoret.

    ResponElimina
  2. Us certifico que des de RRHH ens trenquem les banyes per intentar que la feina al MAP sigui un àmbit de desenvolupament personal més, per cada persona. Iniciatives tipus Zyncro, El Convidat, El pla de formació,... Tot va enfocat en aportar valor afegit a la nostra feina del dia a dia. No volem que aquestes iniciatives representin una càrrega, si no que siguin un plus per treballar millor i estar més contents en el nostra dia a dia. Hem d'evitar avorrir-nos i estancar-nos a la feina. Si ens passem la major part de l'any aquí, crec que ens devem a nosaltres mateixos, passar-nos-ho lo millor possible.
    Per l'any vinent estem preparant més projectes per millorar en aquest aspecte. Sempre pensant en tots els professionals, perquè sou la nostra raó de ser. Sou els nostres clients!
    I volem saber què en penseu, com esteu, què us inquieta i què us reconforta. Per això us preguntem. Per això fem una enquesta. Per això us demanem que ens ajudeu a ajudar-vos.

    Gràcies a tots, i bona feina!

    ResponElimina