dijous, 5 de desembre del 2013


Resiliència
El concepte de resiliència prové del llatí, del terme resilio que significa tornar a enrere, rebotar. En física s’utilitza per parlar de materials que tenen la capacitat de tornar al seu estat inicial davant de diferents inclemències.
Fa uns anys que en Psicologia s’aplica aquest concepte també a les persones i a les organitzacions, en aquest sentit la resiliència és la capacitat d’una persona, grup o comunitat d’afrontar les adversitats, sobreposar-se a elles i sortir-ne reforçat o transformat.
La resiliència forma part d’un procés, és una capacitat que es pot promoure i aprendre i depèn de factors com ara l'empatia, assertivitat, iniciativa, creativitat… davant dels problemes i els errors hem de tenir una actitud positiva i tirar endavant.
En èpoques de crisi aquest concepte te més sentit que mai. Una organització resilient és aquella que valora el talent i el compromís dels seus professionals, dóna importància als valors i l’ètica, promou la confiança, és apassionada, imaginativa, amb visió de futur, accepta i aprèn dels errors i gestiona les emocions dels seus membres. En la meva humil opinió, al MAP anem per bon camí.
Us adjunto un vídeo molt gràfic que il·lustra amb claredat aquest concepte (4 minuts).


Feliç pont de la Puríssima!

2 comentaris:

  1. És un magnífic exemple d'una qualitat molt important, ala vida i al MAP. De fet, se'm acut un altres exemple gràfic: els "zombies" també tenen resiliència... jejeje

    ResponElimina
  2. És com aixecar-se cada día ben content, després de caure mil vegades i amb els genolls ben pelats!!! Hermínia

    ResponElimina