dijous, 23 de gener del 2014

I a tu, què et defineix?

Coneixeu la historia de la Lizzie Velasquez? Es tracta d’una noia de 25 anys, d’un poble de Texas,  escriptora i conferenciant sobre temes de motivació.  Aquesta setmana un dels seus vídeos ha estat dels més vistos a Youtube. El que la fa extraordinària és que tot i patir una greu malaltia ha estat capaç de reconstruir el seu autoconcepte i la seva autoestima per lluitar pels seus somnis.
L’autoconcepte és la percepció d’un mateix, és la visió personal que tenim de les pròpies habilitats, les opinions i idees que tenim de nosaltres de forma descriptiva, com creiem que és la nostra personalitat, el nostre caràcter i el nostre físic.; independentment de que siguin veritat o no, objectives o subjectives, aquestes opinions ens permeten fer una descripció de nosaltres mateixos.
L’ autoestima te un significat valoratiu. És el que pensem i sentim del conjunt de característiques que tenim (les que ens agraden i les que no). L’ autoestima és el component emocional, el que valorem de nosaltres mateixos i el que creiem que valoren els altres, l’autoestima és variable al llarg del temps i es veu afectada per múltiples situacions. 
El més interessant d’aquests conceptes és com es construeixen al llarg de la nostra vida. Amb el temps anem creant una definició de nosaltres mateixos.
L’autoestima de la Lizzie ha estat atacada durant molts anys de la seva vida, fins al punt de ser anomenada “la dona més lletja del mon”. Gaudiu d’aquest vídeo (13 minuts d’inspiració) que és tota una lliçó de lluita i fortalesa. Permeteu que citi unes paraules del seu discurs que em van impactar molt “Diguem coses negatives, jo els hi donaré la volta i les utilitzaré com una escala per aconseguir els meus objectius
Fem que els nostres èxits (personals, professionals...)siguin allò que ens defineix.



Feliç divendres

8 comentaris:

  1. Interessant fer aquesta auto-reflexió... Tinc certes dificultats per saber què és el que em defineix... .

    ResponElimina
  2. Segur que ho saps Gemma, el que costa és trobar les paraules adequades...

    ResponElimina
  3. Un video molt inspirador!!! Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per ser una de les meves principals fonts d'inspiració ;)

      Elimina
  4. Superar les adversitats, lluitar pel què vols aconseguir i tenir molt clars els objectius que vols asolir i què vols ser... Amb això i l'esforç que pertoqui, podem fer i sobretot SER el què volguem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada la diferència que proposes entre el poder fer i poder ser, totalment d'acord!
      Gràcies Hermínia.

      Elimina
  5. Estaria bé només escoltar el vídeo, sense imatges, captaríem el mateix missatge?

    A. Fajula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Possiblement el missatge sense la imatge no tindria tant impacte, la fragilitat de la Lizzie contrasta amb la fortalesa de les seves paraules.
      Gràcies Agustí.

      Elimina