dijous, 15 de maig del 2014

Les preguntes que no ens fem

Els nostres pensaments i les nostres emocions moltes vegades estan dirigits per les preguntes que ens fem davant de determinats fets. Per exemple, si escoltem una notícia que ens enfada i ens posa de mal humor, segurament serà perquè davant el que ha passat ens hem fet una pregunta que ha desencadenat aquestes emocions, una pregunta com ara: perquè el mon és tan injust? O perquè hi ha tanta gent dolenta? Aquestes preguntes condicionaran doncs el que pensem i sentim.

Tenim tendència al llarg de la nostra vida a fer-nos el mateix tipus de pregunta, arribant així a les mateixes respostes i limitant el nostre desenvolupament i la nostra creativitat, segurament per por al dolor, al rebuig o al fracàs. Si prenem consciència de la importància d’aquestes preguntes podrem realment començar a canviar moltes coses.

Hi ha disciplines que ens poden donar un cop de ma i guiar-nos durant un procés de canvi, per exemple el coaching que està basat en aquest tipus de preguntes clau amb la finalitat d'aprofundir i extreure les respostes veritables que fan avançar a les persones.

S’ha de ser valent o valenta per a donar resposta a les quëstions clau, per ser conscient de les pròpies autolimitacions i sortir de la zona de confort.
Exemple de preguntes clau podrien ser: Com et veus d’aquí a 5 anys? Què és el que més valores de la teva vida? Estàs fent realment el que voldria fer? Què voldries que la gent penses de tu?

La nostra conducta i actitud davant la vida és el resultat de les nostres experiències passades, de com les representem internament, per tant quelasevol canvi és a les nostres mans. T’atreveixes?

Mireu aquest interessant i curt vídeo de dos minuts...molt il.lustratiu!


Feliç divendres

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Siii fa molta gràcia però en el fons hi ha tanta veritat! Gràcies Victor!

      Elimina
  2. Molts cops per fer-se preguntes a un mateix la vida t'ha de fotre una hòstia de les sèries, com al protagonista de Dallas Buyers Club, que s'ha de fer moltíssimes preguntes un cop diagnosticat de VIH.

    A. Fajula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què gran Matthew McConaughey, merescut Òscar i brutal interpretació, gràcies Agustí!!

      Elimina