divendres, 20 de juny del 2014

"Elevator Pitch "


Si tinguessis vint segons per exposar una idea, vendre un producte, un projecte, un somni o fins i tot el teu currículum...creus que tindries prou temps? sabries com començar? Com captar l’atenció de la persona que t’ha escoltar i treure’n el màxim de profit?
La idea de l'elevator pitch sorgeix a partir d'un escenari hipotètic en el mon comercial: com vendre el teu projecte a un possible inversor si te’l trobessis en un ascensor
Es tracta de condensar un missatge que cridi l'atenció en pocs segons o minuts, obtenint com a resultat una entrevista, reunió o compromís amb aquesta persona.
El concepte d’elevator pitch no és pas una novetat, es va crear al voltant de l'any 1980 i es va popularitzar  a les escoles de negocis durant els anys 1980 i 1990. Avui s'utilitza àmpliament en el món de l'empresa com a eina estratègica per a obrir noves línies de negoci. Fins i tot l'Escola de Negocis de Harvard tracta àmpliament la tècnica en la seva pàgina web per tal d’ajudar als emprenedors a crear el seu elevator pitch i avaluar la seva eficàcia. L’èxit de la tècnica dins el mon dels negocis ha fet que el seu us  es generalitzi en altres camps com a recurs comunicatiu per a transmetre idees, per exemple en educació per a resumir treballs d’investigació o en inserció laboral per “vendre” el teu currículum, en publicitat...
Aquí us deixo unes recomanacions que he recollit per a preparar un bon “discurs d’ascensor”:
-Preparar i practicar al mínim detall
-Respondre a les preguntes clau: Qui ets?què fas i per a qui?què necessites?quin és el teu objectiu? No cal allargar-se molt però si fer que l’interlocutor es quedi amb ganes de saber més.
-No entrar en detalls de xifres
-Ser breu! I saber parar a temps
-Demostrar passió i entusiasme per allò que fas. Aquesta és per mi la clau de tot projecte personal, professional, venda...aquí és on realment transmets o no, si aconsegueixes emocionar a l’altre ja tens molt de guanyat!
Prepara el teu “elevator pitch”, mai saps quan el necessitaràs...
Aquí teniu un interessant vídeo on podreu veure uns exemples.

Feliç divendres i Feliç revetlla!! :)

2 comentaris:

  1. Sempre pujo per les escales...

    A. Fajula

    ResponElimina
  2. Quan vaig en ascensor més que pensar en vendre una idea... penso "que no s'espatlli aquest "trasto""! Però crec que aquests consells són vàlids fora de l'ascensor, també! Bona revetlla a tots/es!!!

    ResponElimina