dijous, 20 de novembre del 2014

Gimnàstica Cerebral

La setmana passada a la sessió del gimnàs emocional vàrem treballar una tècnica interessant i curiosa i vaig pensar que estaria bé compartir-la amb tots vosaltres, es tracta de la gimnàstica cerebral.
La Gimnàstica Cerebral o Brain Gym va ser desenvolupada  per  Paul i Gail Dennison, un matrimoni d’educadors americans experts en Quinesiologia (estudi científic del moviment humà).
Es tracta d’ una sèrie d’exercicis senzills que estimulen i desenvolupen habilitats i capacitats cerebrals creant connexions entre els dos hemisferis cerebrals a través del moviment, facilitant l’harmonia entre aspectes emocionals, físics i mentals.

La gimnàstica cerebral te molts beneficis:
Facilita nous aprenentatges, millora l’atenció i la concentració, la comunicació i les relacions interpersonals, la memòria, la motricitat i fins i tot és útil en la prevenció de malalties com l’ Alzheimer. També es una eina de regulació emocional ja que al facilitar l’equilibri de les diferents dimensions cerebrals ens ajuda a gestionar l’estrès i a no perdre el control de les nostres emocions.

A continuació us poso uns exemples, alguns els vam practicar a classe, la nostra coach ens recomana practicar-los 10  minuts al dia o bé abans d’una situació difícil o estressant:

-Amb la mà dreta tocar el genoll esquerre elevant-lo lleugerament i després amb la mà esquerra tocar el genoll dret i així successivament. 
-Per darrere del cos, amb la mà dreta tocar el peu esquerre (creuant la cama esquerra per darrera cap al costat dret del cos)  i amb la mà esquerra tocar el peu dret (creuant la cama dreta per darrera cap al costat esquerre del cos).
 -Amb la mà dreta fer cercles acariciant l'abdomen i amb el palmell de la mà esquerra ens donem copets sobre el cap i a la inversa .
 -Amb la mà dreta ens agafem el nas i creuem el braç esquerre per agafar-nos l'orella dreta amb la mà esquerra i a la inversa.  
 -A l'alçada de la cara estenem els dos dits índex l'un mirant a l'altre i la resta de la mà queda tancada.  Amb el dit índex dret fem cercles de fora cap endins i tornem el dit al centre, mentre que a la vegada amb el dit índex de la mà esquerra fem cercles de dintre cap enfora i així successivament. Posteriorment canviar la direcció de tots dos dits índex. 
-Colze dret sobre el genoll esquerra i a la inversa.
-Fer el símbol d’infinit amb els ulls, braços, cames o peus.

A la xarxa podeu trobar molts més exercicis per fer, també hi ha altres tècniques d’exercitar el nostre cervell. Us n’explico una que em va fer gràcia, es tracta d’un estudi de la Universitat de Singapur que va demostrar que els adults que jugaven a determinats jocs amb el mòbil durant almenys una hora al dia milloraven certes habilitats cerebrals, concretament funcions executives com  la presa de decisions l'afrontament de noves situacions. Van demostrar que un dels jocs més efectius era el Cut the Rope (per Android i IOs) ja que força als jugadors a pensar de forma creativa i a intentar solucions alternatives. 
Us animo a provar. Feliç divendres!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada