dijous, 17 de setembre del 2015

I a tu què et posa "del revés"?


Arranquem un nou curs després d’unes merescudes vacances, desitjo que us hagin anat d’allò més bé i que tingueu les piles ben carregades.

Avui per començar no podia deixar de parlar d’una peli que s’ha estrenat aquest estiu i que és per mi la historia més original i educativa que han fet fins ara els genis de Disney-Pixar, parlo d’ Inside Out (Del revés)
És d’agrair que una pel•lícula tracti obertament el món de les emocions i com aquestes governen les nostres vides. És un punt de partida per començar a parlar aquests temes amb els nostres fills i filles, una bona excusa per prendre consciència de les pròpies emocions i les dels altres, aprendre a expressar-les i gestionar-les de la millor manera possible.
Joia, tristesa, Ira, por i fàstic són les cinc emocions que viuen a l’interior de la protagonista, la Riley, una preadolescent que viu un moment de canvi en la seva vida i que haurà d’esforçar-se de valent per superar aquesta etapa que està vivint.
La historia mostra la importància d’aquestes emocions bàsiques, com es complementen i es relacionen entre elles i com afecten al nostre estat d’ànim. Sempre hi ha una emoció dominant que porta el control i condiciona el nostre comportament, aquest fet es veu molt clar a la pel•lícula i és una bona excusa per a reflexionar i començar a canviar per ser més feliços. 
La peli te força base científica, el director Pete Docter va consultar a psicòlegs experts entre ells el pioner sobre els estudis relacionats  amb les emocions Paul Ekman. Hi ha alguns autors que troben a faltar una sisena emoció bàsica i universal comú a totes les societats, la sorpresa, però la veritat és que no és gaire rellevant per la historia.
“Del revés” és una pel•lícula imaginativa i un puntet agredolça que et fa pensar en el pas del temps i en els problemes i dificultats de fer-se gran i alhora és un cant a l’esperança, perquè sempre som a temps de canviar.

Per acabar us proposo un exercici: Amb quina emoció vas començar el primer dia de tornada a la feina després de les vacances?
  • Que bé tornar a la feina, nous projectes i objectius, yupiii! JOIA
  • No vull que s’acabin les vacances, temps per viatjar, per estar amb la família.. TRISTESA
  • Uff demà a llevar-se a les 7, i segur que plourà, i a sobre ja fa un fred! IRA
  • Ai ai què em trobaré demà a la feina, mil correus per llegir, i aquella inspecció... POR
  • Ostres tornar a la rutina noooooo, tornar a veure a aquell/a pesadet/a... FÀSTIC 


Feliç divendres i feliç tornada!

1 comentari:

  1. Jo crec que tinc una barreja de JOIA, TRISTESA, IRA I POR. De fàstic, de moment només me'n fan les vísceres i el peix cru.

    ResponElimina