dijous, 18 de juny del 2015

De què està fet un líder? (Segona part)

La setmana passada vàrem parlar sobre els estils de lideratge que segons Daniel Goleman serien 6 tipus: el líder autoritari, l'afiliatiu, el democràtic, l'imitatiu, el coach i el visionari. Avui per acabar veurem els tres últims:

  • Imitatiu, s’utilitza a si mateix com exemple per dirigir altres persones, actua per donar exemple i fer que les personen del seu voltant es comportin igual, pot arribar a limitar el creixement del personal
  • Coach, aquest tipus de líder te l’objectiu de desenvolupar el talent de les persones, és el facilitador, capacita als seus treballadors, els hi dóna eines i llibertat per tirar endavant. S’interessa pels membres del seu equip i els situa a una zona de constant aprenentatge i millora. L’inconvenient d’aquest estil de lideratge és la falta de temps que hi ha moltes vegades a la nostra realitat laboral.
  • Visionari, és l’inspirador, aquella persona que t’atrapa, que sap treure el millor de tu. Veu on vol arribar i ho sap transmetre potenciant la imaginació del grup. A vegades aquests tipus de persona te dificultats per portar a terme aquestes visions, li falta pragmatisme, baixar a la realitat i executar aquestes idees

Cadascú de nosaltres tindrà preferència per un o altre estil, penso que tots tenen beneficis i inconvenients i cal tenir en compte la realitat on ens trobem per triar-ne un o altre.
Tot líder hauria de tenir unes característiques bàsiques i imprescindibles, en la meva opinió les més importants (les que jo posaria en un oferta de feina) son: 
Altes dosis d’Intel•ligència emocional, visió de futur, entusiasme, humilitat, bon comunicador, escolta activa, capacitat de compromís, optimisme, lleialtat, creativitat i resiliència.
Amb quin/s t’identifiques més? Personalment a mi m’agrada estar envoltada de persones de les que en puc aprendre, positives, amb empenta que m’inspirin i em donin llibertat per créixer.

Amb aquest post acomiado la temporada, ens tornem a trobar al Setembre amb energies renovades i nous temes d'interès.

Feliç divendres i que gaudiu al màxim de les vostres vacances, un temps per descansar, reflexionar, viatjar i carregar les piles per tirar endavant tots els vostres projectes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada