Noves modalitats de formació (segona part)
En una societat amb tanta pressa com la nostra, el temps és un tresor i cada vegada el valorem i el gestionem millor. Per aquest motiu cada vegada que volem fer una formació presencial ens ho pensem molt, analitzem el temari a fons, busquem informació dels formadors, consultem experiències prèvies i som cada vegada més exigents (si no ho feu us ho aconsello, hi ha molt intrusisme en aquest món)
Una alternativa cada vegada amb més pes és la formació on-line. Es tracta d’un recurs que ha anat evolucionant de la ma de les noves tecnologies arribant a estar a l’alçada de la formació presencial. Mitjançant videoconferència pots tenir a casa o a la feina els experts més qualificats, interactuar amb els companys, resoldre dubtes, consultar material didàctic, etc. Estalviar temps és també estalviar diners i per això les empreses opten per aquesta modalitat cada vegada més.
Però en realitat què funciona millor? Cursos on line o presencials? Doncs la pràctica ens diu que es tracta de canals que no s’exclouen entre ells sinó que son complementaris.
La tendència actual va més enllà i combina diferents modalitats. Es tracta d’accions formatives que consten d’unes hores presencials, treball en línia, ús de xarxes per compartir coneixement, treball col·laboratiu, etc. S’ha comprovat que aquest tipus de formació és més rica i variada, te un major impacte i l’aprenentatge es manté més temps, a més, es redueixen els costos i fa que la proposta formativa sigui més atractiva augmentant així la motivació i aprofitament per part dels participants.
La veritat és que els que vivim lluny de les grans ciutats agraïm moltíssim la possibilitat d’accedir a formacions interessants sense haver-nos de desplaçar gaire, si no et falla internet pots assistir des de casa a les principals Universitats i participar d’una classe via skype amb experts de tot el món, demanar dubtes, fer aportacions, conversar amb companys...amb sinceritat us diré que a mi m'encanta assistir personalment als cursos, em flipen les aules, veure com es mou el profe, les pissarres, els debats amb els companys i és clar, les estones de cafè al bar (espai indispensable en tota formació presencial)
I tu què prefereixes?
Feliç divendres!
Webcasts, Webminars, Skypes, Hang-outs,... És el millor per accions concises, concretes i curtes. Estic fart de dir a DINCAT que els tallers laborals de 2,5 hores, els facin via webcast. Són molt interessants, però el peatge de fer 3 hores de viatge per 2,5 de formació, és alt. A més, tots els alumnes som de fora de BCN.
ResponEliminaAra, segurament no em plantejaria fer un master de 2.000 € on-line...
Tot va a gustos.