dijous, 6 d’abril del 2017

Estem penjats ;)

La tercera edició del nostre particular gimnàs emocional ja és a punt d’acabar i ja preparem la quarta! Aquest macro projecte pretén posar a disposició de tots els professionals noves formes de gestionar les emocions per ser més feliços a la nostra feina i a la nostra vida en general. L'èxit del programa és degut en gran part per la combinació de formació a l'aula i coaching individualitzat i treball personal durant 9 mesos.
Com sabeu una sessió del programa de desenvolupament de competències emocionals és l'outdoor training que fem cap al final.

L’objectiu d’aquesta sessió a l’aire lliure és "viure" els conceptes impartits a l’aula. Les persones tenim una gran capacitat per aprendre mitjançant la pròpia experiència. És amb la pràctica on descobrim les pròpies fortaleses, punts febles, pors...tant a nivell individual com de l’equip.

La jornada consta de diferents proves i jocs per equips i individuals on s’han de posar en joc diferents competències. Compromís, comunicació, lideratge, gestió de la por, presa de decisions, gestió de l’estrès...sorgeixen de forma natural a través de les activitats i al final es fa una reflexió personal i conjunta que ens ajuda a ser conscients de la nostra actitud i del nostre comportament i per tant, ens ajuda a descobrir allò que volem canviar o millorar. És molt difícil que aquest fet es doni dins d’una aula on l’entorn condiciona molt, a l’aire lliure en canvi,  es produeix de forma espontània i genuïna, afavorint així l’aprenentatge que, al ser experimental, es manté al llarg del temps.

Aquesta activitat te altres beneficis, recordem els més importants:

  • Et permet conèixer els teus companys en un altre context i això millora les relacions i genera confiança
  • Dedicar un dia a una activitat diferent i original és realment motivador i redueix els nivells d'estrès
  • Permet descobrir habilitats i rols dels participants
  • Ajuda a treure “etiquetes" i canviar la imatge que tenim d’algunes persones, això és realment difícil d’aconseguir dins l’aula
  • Millora la cohesió dels equips i el sentiment de pertinença amb l’entitat o empresa
  • Sortir de la zona de confort, de la comoditat dels nostres entorns de treball, et fa créixer com a professional i com a persona millorant l’autoestima dels participants
He de dir que el meu rol d'observadora durant aquestes jornades és un privilegi, veure tot el que passa des de fora és psicologia pura i en trec molta informació útil per la meva àrea de gestió de les persones.

Hi ha una frase que vaig llegir una vegada amb la que estic 100% d'acord, si podem riure junts, podem treballar junts, hi ha millor lloc on divertir-se que gaudint de la natura?
Enguany hem fet l'outdoor ben a prop de casa i volia  agrair als amics d' Estiulaventura la seva professionalitat i tracte, ens van fer passar una jornada d'autèntica aventura, feliç divendres!

Estem penjats




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada