dijous, 15 de juny del 2017

Sol sóc una nota...

Com ja sabreu, una de les competències més valorades per les empreses és el treball en equip. Treballar, cooperar i col·laborar per un objectiu comú amb altres persones potencia la cohesió entre aquestes i fa emergir i millorar les habilitats dels membres augmentant així la productivitat i la qualitat del resultat final.

El treball en equip fa desenvolupar habilitats bàsiques com escoltar als altres, comunicar-se més i millor, entendre altres punts de vista, empatitzar...i per moltes persones és una pràctica molt més motivadora que el treball individual.

Segons els experts hi ha 5 factors fonamentals pel treball en equip efectiu:
  • Complementarietat:  els membres es complementen, tenen habilitats diferents i on un no arriba ho fa l’altre. Aquest aspecte és important tenir-lo en compte alhora de formar un equip de treball, en la varietat es troba la riquesa
  • Coordinació: és molt útil la figura d’una persona que organitzi i coordini el grup
  • Comunicació: cal que tots els membres s’expressin lliurement  sense que ningú quedi exclòs, totes les opinions son igualment valuoses
  • Confiança: els membres han de confiar els uns amb els altres, ningú es "penjarà"cap medalla de forma individual, els èxits o els fracassos son de tot l’equip
  • Compromís:  els integrants del grup han d’estar compromesos per igual amb l’objectiu. Si n'hi ha uns que treballen més que altres hi haurà problemes segurs.

Tinc la sort de treballar en una entitat que valora i molt aquesta competència i que la te integrada com un dels seus valors més importants. 
Un clar exemple el vam viure la setmana passada. Estem en procés d’elaboració del nou pla estratègic i tots nosaltres vam ser convocats per donar la nostra visió i aportar idees de com volem que sigui l’entitat on treballem. Les línies a seguir pels propers anys seran les que decidim entre totes i tots convertint el futur de l'entitat en un repte conjunt molt motivador. Un luxe.

Us deixo amb una frase ben bonica, feliç divendres!


1 comentari:

  1. Estic amb tu, és un luxe treballar amb tots vosaltres, gràcies a tots per ser com sou i aportar les vostres qualitats i amistat. Verónica.

    ResponElimina