dijous, 21 de setembre del 2017

Pink is the new black


Quan analitzo els posts del bloc veig que els que parlen de cinema, sèries o llibres son dels més llegits. Sempre intento escriure sobre temes ben diversos amb dos objectius clars, generar reflexions i entretenir una estona per acabar la setmana amb bon rotllo.

Quan es tracta d’entreteniment i sobretot quan comença a fer fred no podem deixar de parlar de la nova tele, les sèries i mini sèries que mica en mica es mengen literalment tota la resta de continguts de la petita pantalla.

Encara recuperant-nos de la increïble última temporada de Joc de trons arriben els Emmy premiant una nova fornada de sèries on els personatges femenins son els grans protagonistes. Aquestes històries tracten temes desgraciadament actuals com el maltractament, les agressions sexuals, les desigualtats laborals o el masclisme inherent i subtil de la nostra societat.

Parlo de tres de les sèries més premiades enguany i que us recomano moltíssim:
  • This is us: Va ser amor a primera vista. El títol ja t’ho diu una mica tot, som nosaltres (i prou) La senzilla producció narra la vida d’una família americana lligant passat i present de tres vides unides per una mateixa data de naixement. Tota una sorpresa plena de moments tan emotius com propers a les nostres vides reals, un viatge emocional on sempre guanya l’amor interpretat amb encert i frescor per nous i consolidats talents. La segona temporada arrenca la setmana vinent.
  • Big little lies: Te un repartiment digne d’una superproducció de Hollywood amb la Nicole Kidman fent un dels papers de la seva vida. Ens situa a un racó de mon ple de glamour, famílies perfectes, cases de cine i uns paisatges espectaculars però on res és el que sembla.  Ens fa reflexionar sobre l’amistat femenina, el masclisme encobert i el maltractament.  
  • The handmaid’s tale: Reconec que va ser una sorpresa total, no em cridava massa l’atenció però només veient dos capítols m’hi vaig ben enganxar. Basada en el llibre de Margaret Atwood, la sèrie ens mostra situacions reals viscudes per les dones en un passat i a l’actualitat i es desenvolupa dins una societat hipotètica on les dones han perdut tots els seus drets i passen a ser criades assignades a famílies de classe alta que no poden tenir fills...fa posar els pels de punta! (i  ja no explico més...). La premiada protagonista és Elisabeth Moss (la Peggy de ‘Mad men’) que fa un treball impecable i commovedor.

Altres series amb un toc reivindicatiu feminista i força entretingudes: Orange is the new black, The fall, 13 reasons why i Glow (totes de Netflix). 

Us deixo l’enllaç als tràilers, i vosaltres teniu recomanacions? 

Feliç divendres

1 comentari:

  1. The A Word, una sèrie de la BBC (garantia de qualitat) que parla sobre l'autisme. Us deixo el tràiler
    https://www.youtube.com/watch?v=MXJvWVl2KKM

    Bloodline, de Netflix, secret de família
    https://www.youtube.com/watch?v=MXJvWVl2KKM

    Happy Valley, una altra de la BBC, dona policia, la "Trapero" britànica
    https://www.youtube.com/watch?v=G_YjBW5YWvI

    A. Fajula

    ResponElimina