dijous, 14 de setembre del 2017

Sant tornem-hi

Sembla que durant el mes d’agost el mon es para. És moment per viatjar, descansar i gaudir de la família. El temps passa volant i quan arriba setembre costa molt tornar a la rutina.
Tots haureu sentit a parlar de la síndrome postvacacional. Diversos estudis indiquen  que entre un 30 i un 65 % de la població adulta el pateix com a  conseqüència de la tornada a la feina després de les vacances d’estiu. Es tracta d’un lleu trastorn adaptatiu, un fenomen  psicoemocional amb símptomes com ara el malestar, irritabilitat, cansament, mal de cap, baix estat d’ànim, falta d’energia o estrès.
La gran majoria de persones es recuperen amb un parell de dies i els experts recomanen consultar si el període malestar s’estén a més de 15 dies ja que segurament  els motius seran uns altres.

Alguns consells que ens proposen per fer  el retorn més fàcil son:

  • Si s’ha marxat fora, intentar tornar uns dies abans de començar a la feina per tal de tenir una transició més gradual a la rutina
  • Una vegada a la feina començar per tasques que ens agradin i que no requereixin massa concentració
  • Respectar els horaris i no endur-se feina a casa el primer dia, tot mica en mica....
  • Marcar-se nous objectius motivadors
  • I com sempre, ser positius i tenir paciència...ja en tindrem  més de vacances!

Igual que nosaltres tornem a la feina, els petits (i ja no tan petits) de la casa tornen a classe, és un moment emocionant i especial per ells. Us confessaré que sóc d’aquelles mares-corcó que tot el dia fan fotos de tot, especialment de moments per recordar com els primers dies d’escola.
Acabo el post amb un vídeo amb el que m’he vist  absolutament reflectida, quan el vaig veure vaig pensar...ostres! sóc igual que aquest pare! quin consol saber que no sóc tan friki! Per mi els records i emocions que transmet una fotografia son el millor que tenim!

Feliç retorn i feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada