dijous, 19 d’octubre del 2017

Que res t’aturi

La Psicologia de l’esport és una ciència aplicada que s’ha anat consolidant durant l' última dècada. Avui dia existeixen infinitat de cursos, postgraus i màsters per formar psicòlegs especialitzats en el comportament humà individual i col·lectiu durant la pràctica esportiva. Quan es practica un esport es posen en joc tot un seguit de processos mentals que tenen un impacte directe en la pròpia persona i en l’activitat que es realitza.

En vàries ocasions he parlat de l’esport i també del treball en equip però mai de la interessant combinació entre les dues disciplines. Sabem que els beneficis de l’esport van més enllà de la salut física però avui volia fer una reflexió sobre com la pràctica d’un esport col·lectiu t’ensenya i t’ajuda a treballar en equip. Estudis demostren que per a persones individualistes, els esports col·lectius poden ser de gran ajuda per aprendre a compartir i confiar en altres persones. 
Veiem alguns dels beneficis dels esports en equip i com aquests es poden extrapolar al treball en equip en tots els àmbits de la vida:

  • Afavoreix la socialització, et permet conèixer altres persones
  • Et fa més tolerant a la frustració, a vegades es guanya i altres no i això ens ajuda també a ser més humils 
  • Millora l’autoestima i l’estat d’ànim, el grup et valora per tot el que aportes i això et fa sentir bé
  • Es treballen valors com l’esforç, el sacrifici, l’esperit de superació
  • Provoca la cohesió i el sentiment de pertinença. T’ajuda a ser sincer i generós ja que el grup és més important que un mateix, t’obliga a deixar de mirar el teu melic
  • Millora la comunicació,  ha de ser oberta i sincera, s’ha de crear un espai on tothom es senti escoltat
  • És un bon entrenament per a gestionar les pròpies emocions, saber esperar, escoltar, observar i ser empàtica son eines indispensables pel treball en equip

Un objectiu compartit, molt respecte, diàleg i bon humor fan possible reptes que d’entrada a nivell individual  semblarien impossibles. Fa uns dies vaig tenir la sort de participar en un repte d’equip molt important per tot el que significava. A més de la gran satisfacció personal he après molt de mi mateixa i de la força que pot tenir un equip unit. L’esforç, les condicions extremes, el cansament físic i psicològic generen una unió màgica, una confiança entre tots els membres i un compromís amb la causa que et fan superar qualsevol obstacle.

Que res ens aturi, feliç divendres!

                                              


















Equip Oncotrail 2017, dones al poder

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada