dijous, 18 de gener del 2018

Blue Monday?

Tota la setmana hem estat sentint per la tele, la ràdio, a xarxes...que el passat dilluns dia 15 de Gener va ser el dia més trist de l’any, el també conegut com el Blue Monday. Hi estàs d’acord? Encara que sembli una tonteria és curiós com avui dia es fan estudis de tota mena i es posa nom i etiqueta a tot, des del dia de la croqueta que també ha estat aquesta setmana, al dia més feliç o trist de l’any.

L’any 2005 un psicòleg (com no) de la Universitat de Cardiff al Regne Unit va fer un estudi utilitzant diferents factors com ara la falta de motivació, les despeses de les vacances de Nadal, el grau d’incompliment dels propòsits pel nou any o el clima per tal d'esbrinar quin era el dia més trist de l'any. 

Amb tot això va crear una equació matemàtica basada en múltiples paràmetres socials, meteorològics, econòmics...per tal de fer el càlcul, és aquesta:

1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA

La C és el factor climàtic, la D son els deutes que ens han quedat de Nadal, la d els diners que cobrarem a finals de gener, T és el temps que ha passat des del final de les vacances de Nadal. Finalment la I és el temps que passat des de que es va es intentar canviar un mal hàbit o introduir-ne un de nou. M son les motivacions de la persona i NA la necessitat d’actuar per canviar a tot allò negatiu de la nostra vida.

El resultat de l'equació és que el tercer dilluns de gener és el dia més trist i depriment de l’any. Tot i que el càlcul utilitza factors reals que afecten al nostre estat d’ànim, la veritat és que segons els experts aquest plantejament te molt poca consistència. Els dilluns, la “cuesta de enero” i l’hivern en general és una època que ens pot provocar algun símptoma depressiu.

Cal saber que aquest estudi va ser finançat per una agència de viatges (Sky Travel) com a campanya publicitària dels seus productes aprofitant aquestes dates de temporada baixa per viatjar i així “curar-se” d’aquesta tristesa. Si és que s’ho inventen tot!!!

Doncs va ànims que avui és divendres i aviat arribarà la primavera, feliç divendres!




















L'hivern també mola (i molt!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada