dijous, 24 de maig del 2018

Campions!


Aquest bloc ja te un llarg recorregut, gairebé 5 anys on hem tractat continguts ben variats. La veritat és que és difícil trobar un tema diferent cada setmana i el que m’ajuda molt i agraeixo de tot cor son els vostres comentaris i propostes. Mails on expliqueu diferents punts de vista, doneu opinions o recomaneu lectures, experiències o pel·lícules, compartir aquest coneixement és l’objectiu d’ aquest projecte.

Aquest cap de setmana i seguint la recomanació d’en Dani (moltíssimes gràcies!) vaig anar a veure “Campeones”, la última peli d’en Javier Fesser. Avui dia és difícil trobar històries de cinema social que transmetin valors de veritat i donin visibilitat a col.lectius més o menys desconeguts i aquesta n’és una d’imprescindible i per totes les edats.
Ens explica l’experiència d’un entrenador professional de bàsquet de la lliga ACB que es veu obligat a entrenar un equip de persones amb discapacitat intel·lectual. La seva vida, les seves prioritats i els seus valors canvien quan ha de fer front al nou repte. Els protagonistes, començant per un Javier Gutiérrez entregat a la causa al 100% i seguint pels actors i actriu novells que formen l’equip de bàsquet, transmeten tendresa i realitat absoluta i ens mostren com totes i tots tenim capacitats i discapacitats diferents i precisament això és el que ens fa únics i especials.

El que fa de Campeones una pel.lícula genial és la seva capacitat per a reivindicar la diferència amb senzillesa i sense caure en la llàgrima fàcil i a més, ho fa amb un humor que et manté amb el somriure fins el final (amb escenes realment divertides). Una història que et toca el cor i et fa sortir del cine amb esperança. A les persones que treballem en aquest sector ens fa sentir identificades en molts moments i sobretot ens fa sentir (encara més) orgullosos i orgulloses de compartir les nostres vides amb persones tan increïbles.

Una lliçó de vida que no podeu deixar de veure amb els vostres fills i filles.

I és que el món és ple de campions i campiones! Feliç divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada