divendres, 4 de maig del 2018

CREATIVITAT, LA MILLOR SOLUCIÓ (part I)

En un món on tot canvia molt ràpid una competència molt buscada és la creativitat.  És una paraula que ve del llatí “creare” i significa produir alguna cosa nova i diferent, allunyar-se del més evident, segur i previsible. Implica per tant una alta capacitat per adaptar-se i buscar solucions.
Es tracta d’un concepte molt estudiat en Psicologia i majoritàriament vinculat a la intel·ligència. La creativitat no es troba només al talent artístic sinó que es pot veure en a qualsevol aspecte de la nostra vida. Es pot ser creatiu a casa, a la feina, amb les relacions personals...
Una persona creativa és aquella que és capaç de generar noves idees o associacions entre idees o conceptes per a proposar solucions originals, jo afegiria que prefereix aquestes noves vies a les ja establertes, un creatiu fuig de la frase “això sempre s’ha fet així” sempre creu que es pot fer d’un altre manera i arribar més lluny.
Tot i que la majoria de les empreses valoren aquesta competència sembla que el nostre sistema educatiu no fomenta massa les activitats creatives, és una llàstima ja que la creativitat està molt relacionada amb la imaginació i durant la infància aquesta capacitat està “on fire”i es podria aprofitar molt més.
Com és una persona creativa?
  • Tenen una ment hiperactiva, no es cansen mai d’aprendre coses noves
  • Son perfeccionistes i sempre busquen millorar
  • S’adapten molt bé als canvis
  • Son persones optimistes i positives
  • S’atreveixen, no tenen por a provar coses noves i s’arrisquen
  • Tenen una gran capacitat per fer extreure els punts importants de la informació, de separar el gra de la palla i imaginar possibles escenaris, el que facilita que s’anticipin a les solucions i necessitats
  • Son persones molt observadores i molt curioses

Jo diria que en aquesta casa anem sobrats de persones creatives ;)
La creativitat però es pot potenciar, existeixen tècniques concretes per fer-ho, ho veurem la propera setmana, feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada