divendres, 17 d’abril del 2020

Ens en sortirem

Ja hem parlat en diferents ocasions de la resiliència, la capacitat per fer front i refer-se de les situacions difícils. Una competència que ara més que mai juga un paper clau al nostre dia a dia.
La resiliència no és un tret de la nostra personalitat, és un mecanisme que podem treballar. En la situació actual que vivim és fàcil deixar-se portar per la por o l’angoixa però en realitat el més intel·ligent i adaptatiu és seguir, lluitar i tirar endavant, buscar recursos. Si o si hem d’aprendre a viure en aquesta nova realitat.
Existeixen diferents eines per valorar el nivell de resiliència que tenim, però en general els aspectes que es mesuren són:
  • Adaptació als canvis, si una cosa estem aprenent aquests dies és la majoria de persones no tenen cap problema per canviar, horaris, llocs de treball...el que faci falta per sentir que ets útil i estàs ajudant
  • Positivitat i grau d’optimisme, en situacions de crisi les persones amb actitud positiva ho portaran tot millor
  • Gestió que fem de l’estrès, és fonamental tenir i aplicar eines per a que l’ansietat no ens desbordi. En confinament els recursos es limiten però n’hi ha, cal trobar els que et funcionen.
  • Grau d’efectivitat i productivitat sota pressió, hi ha persones que sota pressió rendeixen molt més i altres que necessiten més planificació i control
  • Nivell de tolerància a la frustració, sempre afecta al nostre benestar , no val la pena frustrar-se per aquelles coses que no podem controlar
  • Gestió d’emocions com la por o la tristesa, la intel·ligència emocional juga un paper clau en el nostre nivell de resiliència, en aquest sentit tenim la sort que des de la Fundació s’ha treballat molt per a que totes i tots tinguem formació i eines per entendre i treballar amb les nostres emocions.
Aquests serien els ingredients de la resiliència, en seguirem parlant les properes setmanes.

Feliç divendres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada