divendres, 24 d’abril del 2020


Som el que pensem
 
Si una cosa fem segur al llarg del dia és pensar, els pensaments no paren mai i condicionen com ens sentim i actuem, són l’origen per tant del nostre benestar o malestar. Som el que pensem.

Aquesta setmana a la sessió grupal del “consultori emocional” ens va visitar l’Íngrid Ferrer (la nostra coach) i vam reflexionar sobre els pensaments. Moltes vegades son els estímuls interns de les nostres emocions i cindicionen el nostre nivell de benestar o malestar. També vam veure algunes tècniques per gestionar-los. Si  alguna persona hi està  interessada sapigueu que repetirem la sessió dimarts vinent a les 10 del matí.

Els pensaments negatius generen ansietat i malestar i alteren el nostre comportament, provoquen insatisfacció, tristesa, inseguretat, manca d’energia, impotència, irritabilitat i fins i tot alteracions físiques. Amb la situació que estem vivint actualment és fàcil que ens envaeixin els pensaments negatius però no ens podem deixar arrossegar per ells. 
Una forma de gestionar-los és fer-los conscients, analitzar, contrastar la base i la font d’aquests pensaments i què ens aporten, amb aquest primer pas ja farem molta feina.

Contràriament els pensaments positius potenciaran emocions positives com alegria, il·lusió, benestar...i per tant la nostra conducta estarà enfocada més a l’acció i a la resolució de conflictes. Aquests dies més que mai s’ha demostrat que no necessitem realment moltes coses per estar bé. L’humor, les relacions socials (encara que siguin telemàtiques) l’optimisme i sobretot la salut (trobar-se bé) són els elements que ens proporcionen la tan desitjada felicitat.

Cuidem el que pensem, feliç divendres!

1 comentari:

  1. Endavant amb el pensament positiu, realista i concient alhora. És la manera d'avançar i de poder trobar solucions als reptes que tenim al davant... Moltes gràcies Marta per aquestes capsules de suport que ens dones desde el teu bloc i que ens fan reflexionar a nivell individual i pendre'n consciència...

    ResponElimina