dijous, 2 d’abril del 2020


Paciència

Són moltes i intenses les emocions que hem de gestionar aquests dies i en determinants i sense voler-ho ens sobrepassen i ens afecten. Hem de fer un gran esforç per controlar els pensaments que les generen per tal d’actuar de forma més útil i adaptativa.

La por i la incertesa són per desgracia una lluita diària sobretot per aquelles persones que si o si han de sortir a treballar perquè el món no s’aturi del tot. La por a infectar-se, a que les nostres famílies es posin malaltes, la por al dolor, a la mort, ens pot arribar a paralitzar i a generar molt estrès i malestar.

Tenir pensaments negatius en la situació surrealista que vivim és molt normal i ens passa a totes i tots però hem de saber parar-los. El que està passant no ho podem controlar però la forma d’afrontar-ho si.

Està clar que és molt fàcil dir-ho però fer-ho...Aquestes són algunes tècniques que ens poden ajudar:

  • Racionalitzar la por, informar-te bé i posar xifres al problema per intentar analitzar o valorar les probabilitats “reals”que t’afecti.
  • Informar-te bé, si, però no estar tot el dia pendent de la tele, ràdio, xarxes...hem de canviar el focus (jo només miro les notícies al migdia i PROU)
  • Entrenir-te per no pensar en el que t’angoixa: gràcies a la feina, als llibres, la música, la cal·ligrafia, jocs de taula, l'el·líptica, riure i fer el burro amb les meves filles i és clar...Netflix, DisneyPlus, HBO, Prime...)
  • Relaxació, meditació, mindfulness, respiracions, ioga...
  • Prendre el sol i l'aire des de la terrassa, fer fotos per la finestra...
  • Contacte amb la família, amistats, company@s de feina...una bona conversa amb ells i elles serà la millor teràpia
I a més a més el que ens fa moooolta falta aquests dies és paciència, molta paciència.
Feliç divendres i Salut! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada