divendres, 22 de maig del 2020

Amb coratge

Ara que sembla que la situació d'emergència es va normalitzant és moment d'analitzar i reflexionar sobre les emocions viscudes. Estareu d'acord amb mi en que una de les més presents en totes nosaltres ha estat la por. 
En un moment o altre hem tingut (o encara tenim) por, d'emmalaltir, d'encomarcar, de veure patir a persones que estimem, de l'efecte en els nostres fills i filles, en les nostres feines, del futur incert...ja hem parlat moltes vegades de la por que com totes les emocions te una part positiva i una negativa. En una situació com l'actual cert nivell de por és normal i ens protegeix. La por et fa ser conscient dels perills, protegir-te, evitar riscos...però cal tenir el coratge suficient per no deixar que et bloquegi i seguir endavant.
Davant la por podem actuar de diferents formes però per superar-la la capacitat que més funciona serà el coratge o valentia? però son el mateix? Normalment son dos conceptes que es confonen, veiem les diferències:
La valentia és fer quelcom perillós sense pensar. En aquesta actitud pot amagar-s'hi una necessitat de demostrar quelcom davant els altres. Suposa una confiança extrema en un/a mateix/a i de vegades una valoració poc realista de la veritat.

El coratge en canvi suposa una acceptació de la por, es fa conscient i s'analitzen els riscos. Requereix un bon nivell d'autoestima i confiança però el coratge et fa ser realista dels teus límits. Davant d'una situació nova i perillosa tens por, avalues la situació, els riscos, reflexiones i actues, això és tenir coratge.

La valentia és impulsivitat i el coratge és una resposta més elaborada i compromesa. Tenir coratge és actuar i ser valent/a és reaccionar.

El diccionari ens diu que el coratge és la Fermesa de cor davant el perill, les dificultats; valor, resolució, doncs amb coratge seguirem endavant, feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada