dijous, 28 de maig del 2020

Acceptació vs Resignació

Com ja sabeu des de l'inici de la situació de crisi vàrem crear un espai virtual per a totes les professionals de la Fundació on setmana rera setmana compartim emocions i tractem temes tan interessants com la por, l'actitud, l'angoixa i es donen recursos per fer front a aquestes situacions, tot i que el recurs més eficient és aquest intercanvi entre totes les persones que hi participem.

Aquesta setmana hem parlat de conceptes clau que poden semblar molt iguals entre ells però que en realitat tenen significats i conseqüències molt diferents en el nostre benestar.

Davant de situacions noves i incertes com les que estem vivint la nostra capacitat d'adaptació és fonamental per superar-les. És el mateix adaptar-se que acceptar la situació? i acceptar que resignar-se? 

L'acceptació facilita la nostra recuperació i en canvi la resignació és com tirar la tovallola, donem la situació per perduda. Com ens deia en Tomàs, la resignació implica un nivell de dolor davant el problema que ens pot arribar a paralitzar.

Quans ens resignem centrem tota la nostra atenció en els aspectes negatius i en canvi l'acceptació és una visió més adaptativa i et permet trobar aspectes positius fins i tot en moments molt difícils.
La pandèmia sens dubte ha estat i és un autèntic drama per a moltíssimes persones però si hi pensem segur que trobarem quelcom positiu i que ens pot ajudar a superar la situació i aprendre molt de cara al futur.

No podem canviar el que ens està passant com a societat però si podem canviar la nostra actitud i la forma d'encarar el futur.

I no ho dubtis ni un moment...Ho estàs fent super bé!
Feliç divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada