dijous, 5 de novembre del 2020

Petites grans coses

La situació actual ha sacsejat les nostres vides en molts sentits, avui m'agradaria destacar un dels efectes més generals que la pandèmia ha tingut en nosaltres i que crec que és positiu. 

Durant aquests mesos hem analitzat les nostres prioritats, hem refet la nostra escala de valors. Potser ho hem fet de forma inconscient però si hi pensem una mica segur que ara valorem molt més petites coses que en la vida pre-covid passaven desaparcebudes o no els hi donavem importància i que segurament son les més importants a la vida.

Recordeu en Victor Kuppers? formador i escriptor Holandès i afincat a Camprodon. Un inspirador i expert en actitud positiva i que vàrem tenir la sort d'escoltar en directe al CAT fa uns anyets. En les seves xerrades sempre destaca la importància de viure amb sentit, de forma conscient i fent que el més important sigui el més important, fent que les coses passin, sense queixar-te, amb alegria i entusiasme. Reivindica i reflexiona sobre el gran valor de les petites coses del dia a dia i que ara més que mai son el nostre tresor. Un passeig prop de casa amb la teva persona preferida, una bona dutxa, un bon menjar, una conversa...s'han convertit en el nostre tot. Podeu buscar algun vídeo d'en Kuppers i en trobareu molts exemples i pautes per tenir una mirada i una actitud més positiva, o bé llegir algun dels seus llibres "Vivir la vida con sentido" o "El efecto actitud" no us deixarà indiferents.

I sobre aquest tema i ara que arriba un nou cap de setmana de confinament local, us deixo també una recomanació de pel.lícula. Heu vist About time de Richard Curtis? és una peli que no em cansaré de veure, molt senzilla però autèntica. Una comèdia romàntica amb molt missatge que et fa reflexionar, i molt, sobre el secret de la felicitat i la importància de viure posant atenció als petits detalls, com si cada dia fos l'últim.

I com deia Woody Allen, només es viu una vegada però una vegada és suficient si es fa bé.

Feliç divendres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada