divendres, 30 d’octubre del 2020

Atrapats/ades en el temps

Sembla que estem atrapats en el temps, com en Bill Murray al dia de la marmota sona  el despertador i ens trobem confinadxs i sentim novament que el nostre bé més preuat és manipulat i reduït al mínim. La nostra llibertat, el poder decidir què fem, quan i amb qui. El mal son de la pandèmia continua i ens veiem en la obligació de confiar i fer cas com xaiets a tot el que ens manen uns quants...no podrem visitar la familía, ni amics, ni viatjar, ens deixen sense restaurants, sense cinema, sense teatre, sense esport...i el que sap més greu és pensar com afectarà tot això als nostres fills i filles en un futur, només espero que algun dia podrem recuperar el temps perdut.

La llibertat és un concepte filosòfic, un valor fonamental per la societat. És el dret de les persones per triar la forma d’actuar i pensar segons els valors i principis propis. Al llarg de la història s’ha lluitat i es lluita encara per aconseguir diferents tipus de llibertats però amb la situació de crisi sanitària global sembla que s’ha fet un gran pas enrere ja que s'estan limitant molts dels nostres drets bàsics.

Demà anirem a treballar, a comprar (es pot anar a comprar no?) i portar els nostres fills i filles a escola amb una autorització al cotxe i amb la possibilitat de ser parades per la policia per ser a un poble que no és el nostre...en serio? això no passaria ni a un episodi de Black mirror...

Tot i la situació surrealista les persones tenim una gran capacitat de resiliència que ens empeny a superar-ho gairebé tot. Si reflexionem sobre el concepte de llibertat entendrem que aquesta va molt més enllà de tot allò físic o material. La llibertat es troba a la nostra ment, a les nostres emocions, si fem l’esforç de buscar noves formes de viure amb una actitud positiva i seguim somiant serem lliures malgrat tot.

Feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada