divendres, 4 de juliol del 2014

Els beneficis de riure

El passat divendres vaig tenir l'oportunitat d’assistir per primera vegada a una sessió de dinàmica del riure, tota una experiència...al principi he de reconèixer que costa entrar-hi i deixar-te anar però quan trenques el gel i perds la por al ridícul descobreixes que riure a tope és realment terapèutic.
Hi ha estudis que demostren que riure a ple pulmó posa en moviment 400 músculs del cos, provoca un massatge als òrgans interns i relaxa la musculatura, a més del molts altres beneficis, per exemple:
  • Facilita la digestió segregant més sucs gàstrics
  • Evita el restrenyiment
  • Te un efecte diürètic i millora l'eliminació de la bilis
  • Exercita el diafragma i els pulmons mouen 12 litres d'oxigen enfront dels sis habituals desbloqueja tots els ganglis reactivant el sistema limfàtic, afavorint la filtració de líquids i l'eliminació de toxines
  • Exercita el cor i redueix la pressió arterial
  • Segrega flux llacrimal i mucoses que ens prevenen d'infeccions
  • Tonifica els músculs de la cara i té un efecte antioxidant que fa que la pell envelleixi més lentament
  • Activa el sistema immunològic prevenint el desenvolupament de virus
  • El nostre cervell segrega endorfines que són poderosíssims analgèsics bioquímics supressors del dolor. 
És per tot això que després de riure, ens sentim relaxats, plens de vitalitat, som més optimistes i ens relacionem millor amb nosaltres mateixos i amb els altres.
Si riure és salut física, mental, emocional i social perquè riem tan poc quan ens fem adults? Bé caldria reflexionar sobre el tema...potser en determinats entorns encara no està ben vist riure, s’imposen actituds serioses com si aquestes fossin garanties de professionalitat.
Les dinàmiques del riure s’utilitzen més enllà de la teràpia, arriben amb força a les empreses per generar confiança entre els equips, trencar barreres, disminuir l’estrès, potenciar l’autoestima, la creativitat, la motivació i millorar les relacions entre les persones.
A riure més doncs!





Feliç divendres!

2 comentaris:

  1. jajajajajaj!!!!!!
    jajajja!!!
    jajaja!!! jjajajajaja!!! jajaja!!!
    No hi ha dia més perdut que el dia en què no has rigut.

    Gràcies Marta.

    ResponElimina