divendres, 18 de juliol del 2014


Gestionar els nivells d’energia (segona part)
Com vam comentar la setmana passada, una teoria integrada de la gestió del rendiment i l’energia s'ocupa del cos, la ment, les emocions i l'esperit, considerant la persona com un conjunt. A continuació teniu un recull de com crear els diferents tipus d’energia:
Crear més energia física
El nostre nivell d’energia física dependrà de com cuidem el nostre cos. Per generar energia física cal parar atenció a la nostra respiració, portar una dieta saludable (i uns horaris estables pels àpats), bons hàbits de son (ja sabeu, mínim 6 hores), molta aigua i una mica d'exercici físic diari.
Moltes empreses s'impliquen en la cura d'aquests aspectes de la persona i proporcionen facilitats als seus treballadors i treballadores per cuidar-se també durant les hores de feina. Google per exemple disposa d’espais per a fer migdiades, proporciona begudes, fruita i altres snacks saludables de forma gratuïta, espais per a fer gimnàs...
Creació de més energia mental
Hi ha una correlació entre la productivitat i el pensament positiu que genera l'energia mental.
Poder “fluir “a la feina seria l’ideal, que els reptes diaris no ens superin (estrès) ni siguin massa assolibles (avorriment) trobar el punt d’equilibri ens fa fluir i gaudir del que fem, fa que ens impliquem al màxim i donem el millor de nosaltres.
Hi ha empreses que faciliten espais per “pensar”, per deixar anar la creativitat, espais amb música, jocs...  
Creació de més energia emocional
L'energia emocional s'expressa en la confiança en un mateix, l'auto-disciplina, la sociabilitat i l'empatia. Emocions com la frustració, la ira o la por són tòxiques i generen baix rendiment, cal evitar que es donin a l’entorn laboral.
Cal facilitar la creació de sentiments de plaer i alegria, especialment durant èpoques de molta càrrega de feina. Vàries investigacions han demostrat que l'humor i els bons sentiments són contagiosos i poden realment augmentar les possibilitats d'èxit en els negocis i les relacions. Les relacions són fonamentals en el treball i afecten l'acompliment laboral. Cal dedicar temps a gestionar millors relacions (clima laboral). Hem de cuidar les persones que tenim al voltant, tenir en compte les possibles situacions personals que puguin estar vivint ja que els estats emocionals de les persones afecten de forma directe el rendiment i l’energia per portar a terme la tasca.
A les empreses es fan outdoor trainings, dinàmiques de riure, jornades de portes obertes...iniciatives que generin noves relacions entre companys de feina i millorin les existents.
Creació de més energia espiritual
L'energia espiritual té a veure amb la connexió personal amb els valors propis. Es tracta de sentir que estàs fent el correcte i complint els teus objectius vitals d’acord amb els teus principis i forma de pensar.
És una font increïble de passió, fortalesa i compromís. Aquelles persones que es connecten amb un propòsit més gran que els seus propis interessos personals demostren més passió i energia. L'energia espiritual també depèn del propi desenvolupament més enllà dels límits de la zona de confort i requereix repòs, recuperació i renovació. Per aquest motiu si la nostra feina de cada dia està alineada amb aquests valors el nostre compromís amb la mateixa serà molt elevat i sostingut en el temps.

Com anem d'energia avui?
Feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada