dijous, 4 de setembre del 2014

La tornada
Ja tornem a ser aquí!! Després d’unes merescudes vacances tot va tornant a la normalitat.
La veritat és que sempre costa una mica, llevar-se d’hora, estar pendent del rellotge, córrer a munt i a vall, el telèfon, les presses ... 
Aquest estiu ha estat ple d'aventures, descans, rialles i també moltes notícies…però n’hi ha una per damunt de totes que voldria recordar.
Es tracta de la mort del gran Robin Williams, un dels meus actors preferits per la gran varietat de personatges motivadors que ens va oferir, un dels pocs que et podia fer riure i plorar. Avui li dedico aquest post  i destacaré quatre dels seus personatges més inspiradors i que de ben segur ens ajudarien a superar ben ràpid aquest “síndrome post vacacional”
-En primer lloc la peli on el vaig descobrir, “Good morning Vietnam” (1987) on Williams interpreta a un disc jockey de ràdio que arriba a Saigon durant la guerra del Vietnam per animar als soldats amb la seva música i comentaris políticament incorrectes (la banda sonora és espectacular). Segur que amb un company així no ens avorriríem mai!
-Al 1989 s’estrena “El club dels poetes morts”, on en Robin es converteix en el professor John Keating,... Una persona que inspira, que guia, que sap treure el millor de cadascú, una història  sobre el carpe diem i la lluita pels somnis propis. A qui no li agradaria tenir un mestre o un cap així?
-L’any 1990 protagonitza “Despertars” una història de lluita i superació on Willians interpreta a un neuròleg  que amb les seves investigacions aconsegueix un veritable “miracle”.  Al costat de Robert de Niro ens recorda la gran importància que tenen les petites coses de la vida.
-Per últim, l’any 1997 s’estrena “L’indomable Will Hunting”, on va guanyar un Òscar al millor actor secundari,  interpreta al terapeuta d’un jove geni problemàtic, una peli amb bons diàlegs sobre educació, cultura, experiència vital ... que conviden a la reflexió.
Suposo que ja les haureu vist però ara és un bon moment de recuperar-les. 

Acabo amb una gran cita d’un dels seus millors personatges, gràcies Robin:
"El Dia d'avui no es tornarà a repetir. Viu intensament cada instant, que no vol dir esbojarradament, sinó mimant cada situació, escoltant a cada company, intentant realitzar cada somni positiu, buscant l’èxit de l’altre, examinant-te de l’assignatura fonamental: l’amor. Per a que un dia no lamentis haver malgastat egoistament la teva capacitat d’estimar i donar vida”
                                       El club dels poetes morts ROBIN WILLIAMS - John Keating

Feliç divendres!

2 comentaris:

  1. gràcies per la publicació d'aquest divendres, Marta!

    sóc una gran fan també d'aquest actor i els seus extensos personatges!

    ah! i felicitats per l'any que ja té el blog! (encara que amb retard!)

    ResponElimina