dijous, 9 d’abril del 2015

Que hi ha algú?

El correu electrònic és un dels canals d’informació més importants actualment, tant a la feina com a nivell personal s’ha convertit en una eina imprescindible.
El correu electrònic te moltíssimes avantatges, és barat, eficaç, ràpid i efectiu. És àgil, pots gestionar molta informació des de qualsevol lloc del món amb el teu mòbil, tauleta, portàtil... Podem fer un seguiment i tenir un control de tot el que rebem i enviem. 

Un aspecte molt positiu del mail és que no és un mitjà de comunicació intrusiu, és a dir, podem contestar quan ens vagi més bé, podem gestionar-lo, prioritzar per ordre d’importància o urgència...però la veritat és que de vegades no els contestem: ens passen per alt, ens despistem, es colapsa la safata d'entrada... T’has parat a pensar mai què passa quan no contestes un mail? Som conscients de les emocions que provoquem a la persona que espera la resposta? Aprofito aquest moment per disculpar-me si en alguna ocasió no us he contestat però la veritat és que per mi respondre els correus és una prioritat absoluta. Penso que sempre s’ha de contestar, per molta feina que tinguis, per molts correus que s’acumulin durant el dia, cal contestar. La persona que espera la teva resposta es pot sentir ignorada, no escoltada, com si el que et demana no fos important. 
A més trobo que és una falta d’educació, a ningú se li acudiria no contestar una pregunta directa que se li fa durant una reunió, oi? Doncs és el mateix.

Aquestes “no respostes” deterioren la nostra imatge, la persona pot ser vista com despistada, poc efectiva, despreocupada...i això pot afectar a les relacions amb els companys, els equips de treball, proveidors, clients, etc.
Els silencis son molt potents. Son un instrument de comunicació no verbal que diu molt de nosaltres, per tant hem de fer un esforç, gestionar bé el nostre temps i no deixar a ningú sense resposta, encara que triguem més o menys temps, encara que contestem breument...contestem!

Feliç divendres!

1 comentari:

  1. Quan algú diu que no té temps per fer alguna cosa sempre em ve al cap la següent pregunta, no té temps o no el sap trobar?.
    Si tenim temps de contestar el mòbil, com és que no en tenim per gestionar el correu electrònic?
    El temps és igual per tothom, només varia com el gestionem, amb més o menys eficàcia, la resta són excuses...;-)

    A. Fajula

    ResponElimina