dijous, 28 de maig del 2015

Aire fresc, idees fresques


No us ha passat mai que després d’hores  i hores a la feina  us bloquegeu davant un problema o tasca i no trobeu la solució?
No heu pensat mai que passem massa temps davant l’ordinador sense aixecar-nos de la cadira?
Segurament alguns de vosaltres haureu respost que si a les dues preguntes. Efectivament, passem moltes hores a la feina i molt d’aquest temps el passem asseguts  i clavats davant l’ordinador, o reunits llargues estones. Quan acabes la jornada tens els ulls molt cansats, les cames adormides, les cervicals adolorides...definitivament això no és gens bo per la nostra salut. La feina d’oficina te molts aspectes positius (no passes fred ni calor, no et canses físicament...)  però el sedentarisme que generen és força perillós ja que amb els anys pot generar problemes seriosos o  fins i tot malalties cròniques.
L’altre dia vaig descobrir una Ted talk força interessant que podria aplicar-se a les empreses i millorar aquest i altres aspectes, les “walking meetings” o reunions a l’aire lliure mentre es passeja tranquil.lament. 
El nostre entorn és realment adequat per realitzar aquestes reunions, caminants pels voltants podríem aprofitar per treballar diferents aspectes: 

  • Àmbit laboral: es poden solucionar problemes, prendre decisions, planificar amb el nostre equip, generar cohesió i confiança entre els membres, etc...A més, els nous espais generen noves perspectives i això afavoreix la creativitat
  • Àmbit personal: caminar mitja horeta al dia és molt beneficiós per la nostra salut (això ho sap tothom però a vegades costra trobar aquesta estoneta), a més, aclareix la ment, redueix el nivell d’estrés i et prepara per treballar més i millor

Finalment podríem incloure un tercer aspecte, l'econòmic: sortir a caminar és gratis, no gastes llum ni calefacció, ni fulls, ni bombetes de projector...
Amb tants beneficis, què estem esperant? És una idea molt senzilla i petita que podria tenir un gran impacte en les nostres vides. Com deia el gran capità enciam "els petits canvis són poderosos"

Qui s’atreveix a convocar la primera “walking meeting”?

Us deixo link a la inspiradora conferència https://www.ted.com/playlists/60/work_smarter

Feliç divendres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada