dijous, 12 de novembre del 2015

I tu què pintes?


L’art teràpia és una forma de teràpia expressiva que utilitza el procés creatiu de l’art per a proporcionar benestar físic i psicològic a persones de totes les edats.
L’expressió de les pròpies emocions a través de l’art te molts beneficis
  • Afavoreix l’autoconeixement
  • Millora l’autoestima
  • Ajuda a gestionar millor les nostres emocions
  • Pot ajudar a resoldre problemes del passat
  • Redueix l’estrès i l’ansietat
  • Millora l’atenció i la concentració
  • Potencia la creativitat

Aprofitant aquests beneficis i centrant-se en la reducció de l’estrès creix una nova tendència que "ho està petant", es tracta de pintar llibres amb il.lustracions per adults. Recordeu aquells llibrets de "colorear" de quan érem petits? doncs això mateix! Aquesta moda  nascuda a França s’ha convertit en tot un fenomen editorial i s’està estenent per tot el món.
Al Novembre de 2014 es van vendre a França més llibres de pintar que llibres de cuina, a més, entre els 10 llibres més venuts a Amazon, n’hi ha 4 d’aquests tipus, jo ja me n’he firat un aquesta mateixa setmana....

Els psicòlegs expliquen perquè pintar ajuda a reduir l’estrès:

Quan ens centrem en pintar, en la coordinació entre l’ull i la ma, posem a funcionar l’hemisferi esquerra del cervell, que és l’encarregat del raonament. Això provoca la inhibició del sistema límbic implicat en les emocions, això ens ajuda a oblidar-nos de tot allò que ens preocupa. D’aquesta forma el cervell recupera el seu ordre intern.
Es tracta d’un procés semblant al mindfulness, l’atenció plena es centra en pintar, triar els colors, deixar-se portar sense pensar en res, desconnectar per una estona sempre és útil tant pels infants com pels adults.
A més, tothom pot fer-ho, no necessites saber dibuixar ni dominar cap tècnica artística, pintar estimula la creativitat i la fantasia.

Com veieu es tracta d'una tècnica ben senzilla i econòmica, avui mateix començo!
Aquí us deixo una foto de la meva adquisició "101 mensajes para colorear" de la Lisa Magano @lialisaa, ja us explicaré si funciona ;)

Feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada