dijous, 18 de febrer del 2016

T’apassiona la teva feina? 

L’entusiasme és un estat d’ànim provocat per quelcom que ens interessa molt, que admirem o que ens fa gaudir. Cal diferenciar-lo de l’eufòria que seria una emoció puntual i passatgera de més intensitat. 
En la meva opinió l’entusiasme és el motor del nostre comportament, és la força que t’empeny a fer bé la teva feina i sentir-te feliç i agraït al mateix temps. A l’entorn laboral és molt fàcil detectar les persones apassionades i entusiastes ja que son aquelles que "brillen" i desprenen il·lusió en tot el que fan. La manca d’interès, la rutina i l’estrès son els pitjors enemics de l’entusiasme, hem d’estar alerta quan els detectem i actuar de seguida abans que l’apatia s’apoderi de nosaltres.

Segurament pensaràs que en el teu dia a dia laboral hi ha una mica de tot, hi ha tasques que et motiven molt i altres que no tant. Sense voler tenim tendència a implicar-nos més en aquelles que ens agraden i ens donen aquell plus de felicitat que tant s’agraeix. Aquesta dedicació extra als nostres projectes preferits donarà els seus fruits i els resultats segurament seran molt bons. És indispensable tenir espais on poder bolcar el nostre entusiasme i carregar les piles per altres encàrrecs no tan atractius.

Personalment puc afirmar que sóc molt afortunada ja que estic involucrada en molts projectes que m’apassionen, us confesso quin és un dels meus preferits. Com ja sabreu fa un tres anys que un equip interdisciplinari de professionals de diferents serveis de la Fundació ens dediquem a realitzar activitats a les escoles i instituts amb l’objectiu de sensibilitzar als joves sobre les capacitats diferents.  Aquesta setmana hem visitat diferents escoles i grups d’adolescents i com cada any ha estat una gran experiència, veure les cares d’interès, escoltar les seves preguntes, les seves reflexions, les seves històries...no te preu. Cada vegada que sortim d’un cole sentim que hem posat el nostre petit granet de sorra per millorar la societat i personalment em sento molt feliç i realitzada, què més es pot demanar?

Aprofito el post per agraïr a les escoles la seva col·laboració i la seva confiança any rere any, per mi fan una de les feines més importants d'aquest món, moltíssimes gràcies.

Com diu l’Eduardo Galeano: Molta gent petita en llocs petits fent coses petites pot canviar el món. 

Feliç divendres!
Foto: Alumnes de 4rt ESO Escola Vedruna de Ripoll


2 comentaris:

  1. Sempre he pensat que si invertim 230 dies a l'any, 8 hores cada dia en una feina, més val que li trobem un sentit, perquè si no és una gran pèrdua de temps. Treballar per viure o viure per treballar. Tan fàcil, tan difícil. Per això valoro molt la gent que té clars els seus objectius i és valenta per deixar feines fixes i segures, per altres més volàtils, però que les omplen.
    Tinc un amic que al 2005 amb hipoteca acabada de signar, va deixar la feina indefinida i amb un bon sou a la producció del Liceu, per llançar-se a l'aventura de ser músic. Cotitzar d'autònoms i buscar-se la vida. Avui continua pagant l'Hipoteca, té dos fills i no para de generar projectes engrescadors a nivell musical. És el meu viu exemple de que qui es llença a la piscina per donar-ho tot en el que l'apassiona, pot tenir èxit.

    Jordi Rudé

    ResponElimina