dijous, 25 de febrer del 2016

Qui cerca troba

Quan seleccionem algú per un lloc de treball concret hi ha tot un seguit de característiques que busquem i que formen el perfil desitjat. L’ideal és trobar una persona que combini en la proporció adequada coneixements tècnics, experiència i competències transversals genèriques. Generalment preferim persones amb capacitat per treballar en equip, facilitat per comunicar-se amb els altres, disposició a l’aprenentatge, adaptabilitat,  proactivitat, assertivitat...moltes vegades oblidem un valor que en la meva opinió és dels més decisius per a tenir èxit en qualsevol lloc de treball, la perseverança.

Ser perseverant implica constància i esforç, és la capacitat i la voluntat de treballar per aconseguir un objectiu. Les persones perseverants sempre acaben allò que comencen, son decidides i compromeses i fan front a totes les adversitats. Aquestes qualitats son molt positives i útils en tot els àmbits de la vida i determinen el nivell d’èxit d’una persona i per tant la seva satisfacció personal i felicitat.

Com la gran majoria de les coses importants en la vida, el valor de la perseverança s’aprèn i es desenvolupa des de petits, els pares i mares hi tenim una gran responsabilitat ja que som els miralls on es miren els nostres fills i filles. Hem de transmetre que dels errors es pot aprendre, que cal esforçar-se per aconseguir el que volem i treballar molt per fer realitat els nostres somnis. És difícil que una persona adulta adquireixi el valor de la perseverança però no és impossible, cal practicar molt i canviar actituds i creences limitadores.

Per posar un exemple de persona perseverant mundialment coneguda em traslladaré a Hollywood on s’estan ultimant els preparatius per la gran nit del cinema. Es tracta de Leonardo Dicaprio, nominat sense cap Òscar per cinquena vegada a millor interpretació masculina pel seu paper de l’explorador Hugh Glass  a “The revenant” (El renacido)  ho aconseguirà aquesta vegada? És la millor interpretació que ha fet fins ara? És millor que els seus contrincants de categoria? El que no podem negar és que el noi s’ha esforçat de valent. Tenia 19 anys a la seva primera nominació i ara en te 41, ja li tocaria no? la matinada de dilluns sortirem de dubtes (quina son!)

Us deixo el tràiler dels cinc nominats en aquesta categoria, quina és la vostre aposta?

Leonardo DiCaprio (El renacido). Està més que correcte, interpretació molt realista però pel meu gust a la història li falta guió. Te tots els números per guanyar, s’ha fet una gran campanya perquè així sigui (massa màrqueting pel meu gust)       https://www.youtube.com/watch?v=xJWb3l1TInI

Matt Damon (Marte). La peli és entretinguda (i prou), ell correcte com sempre, ha fet interpretacions més interessants, trobo que hi ha altres actors que mereixien més que ell la nominació, com per exemple Samuel L.Jackson per “The hateful Eight” ufff, brutal!

Michael Fassbender (Steve Jobs) m’encanta aquest actor, és un camaleó a l’estil De Niro, fa un Steve Jobs molt creïble. No crec que guanyi però s’ho mereix (seria la sorpresa de la nit)

Eddie Redmayne (La chica danesa) aquest noi em te el cor robat, ho fa realment bé, el trobo sensible i elegant, la seva interpretació em va emocionar molt, pell de gallina. No crec que torni a repetir el triomf de l’any passat. 

Bryan Cranston (Trumbo): no puc opinar perquè no s'ha estrenat encara però se’m fa difícil veure en Cranston en un paper que no sigui el de Walter White a Breakind Bad, crec que no te gaires possibilitats de guanyar enguany.

Feliç divendres!

4 comentaris:

  1. Aquest any és per en Di Caprio segur.I totalment d'acord amb la injustícia amb Samuel L. Jackson i jo afegiria en Walton Goggins que també està magnífic a The hateful Eight.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiiii Víctor!! tu també ets un Tarantino lover? la veritat és que tots estan increíbles, com sempre, en Tim Roth, en Michael Madsen i sorprenents en Kurt Russel, la Jennifer Jason Leigh i en Channing Tatum!Quins cracks!
      Moltes gràcies ;)

      Elimina
  2. Si Birdman era un oda a la interpretació amb un Eduard Norton i un Micheal Jeaton increïbles, aquest The Revenant (mateix Director) és una oda a la autentícitat dels rodatges. Tot el que hi ha darrera aquest Peli és antològic. Di Caprio fa un paperàs i en primera persona (sense dobles). Crec que s'ho ha guanyat. Dilluns ho veurem. Damon i Fassbender queden moooolt lluny. dels altes no puc opinar. No he vist. ;-P

    ResponElimina
    Respostes

    1. Hello! Moltes gràcies pel teu comentari però discrepo amb tu respecte a Birdman, en la meva opinió una anada d'olla total de l'Iñárritu molt llunyana del seu cine autèntic, més social i dur de Babel, Amores perros o 21 gramos. Què gran és el cinema! Merci ;)

      Elimina