dijous, 14 d’abril del 2016

:D

Les emoticones han arribat amb força a les nostres vides. Uns petits dibuixets que posen cara a les nostres emocions i que fan més divertits i àgils els nostres missatges.

Segons la Viquipèdia una emoticona és un símbol gràfic que pretén reproduir expressions facials i sentiments fent servir signes de puntuació, lletres o nombres, de manera que es puguin posar al mig del text. Volen donar informació sobre la comunicació no verbal que acompanya l'oral i es fan servir molt en la conversa informal a Internet. Com tot en la tecnologia, aquests símbols han evolucionat molt convertint-se en petites il·lustracions que poden comunicar tota mena d’informació utilitzant ben poques paraules. Les xarxes socials i apps de missatgeria han creat icones pròpies mundialment conegudes com la cèlebre flamenca del whatsapp, els animalons de Hangouts o els estats d’ànim de Facebook.

Tot i que utilitzem emoticones cada vegada més, la forma en la que ho fem depèn molt del context. En registres formals com ara a la feina, no és tan habitual la seva utilització en canvi en entorns de confiança si que te un impacte important i encara més en col·lectius de joves, moltes vegades és un misteri saber què volen dir amb tants símbols i tan poques paraules.

Podríem dir que la utilització d’emoticones va en detriment del llenguatge escrit, que l’empobreix i moltes vegades porta a malentesos per la diferència en la interpretació d’un mateix símbol. Però per altra banda hem de reconèixer que ens faciliten expressar les nostres emocions de forma ràpida, senzilla i divertida i ens apropen al nostre interlocutor. Quan has de comunicar alguna cosa important o incòmode i afegeixes un ;) o :) al final i el missatge ja no és tan fred, t’acostes al receptor i el predisposes al “bon rotllo”la veritat és que jo tinc debilitat per aquest tipus d'eina, m'encanten! :D

Hi ha molts estudis i llibres que parlen sobre les noves formes de comunicar-se derivades de les noves tecnologies, fins i tot he llegit que les emoticones que utilitzem amb més freqüència reflecteixen el nostre estat d’ànim, fes una ullada a les últimes que has utilitzat i veuràs com t’ha anat la setmana! comparteixo les meves a veure què us semblen, feliç divendres.

Resum de les emoticones de whats d'aquesta setmana


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada