dijous, 13 d’octubre del 2016

Bona nit


Una de les coses que ens agrada del cap de setmana és que no cal matinar, podem allargar una estoneta al llit, i és que... a qui no li agrada dormir
Dormir es un plaer per a la majoria de nosaltres però també una necessitat fisiològica fonamental. Mentre dormim l’organisme desenvolupa tot un seguit de  processos bioquímics que el regeneren i la nostra ment processa tota la informació que ha rebut durant el dia. Els experts recomanen dormir entre 6 i 8 hores diàries, ni més ni menys, dormir poc o dormir massa és igualment perjudicial per la nostra salut.

Moltes vegades oblidem la importància de la son però en realitat els problemes per dormir son força habituals i generen molt malestar, ansietat, cansament, baixes mèdiques...cal cuidar les nostres rutines i esforçar-se per dormir les hores necessàries, si no és possible s'hauria de consultar per si hi ha algun factor que provoqui aquest problema.

Descansar sense despertador, fer una migdiada al sofà el diumenge...son petits grans moments de benestar que ens aporten molts beneficis, recordem-ne alguns:
  • Dormir com cal millora la memòria, enforteix les connexions neuronals, la memòria a curt termini es transforma en memòria a llar termini fixant així la informació
  • Potencia la nostra creativitat, la imaginació creix produint noves idees. Dormir és necessari per poder mantenir la concentració al llarg del dia i per ser més efectius i precisos en tot el que fem, la son provoca errors, oblits....
  • És necessari per regenerar el sistema immunitari i protegir el nostre cor
  • Ens aporta l’energia necessària per afrontar un nou dia
  • Ajuda a combatre la depressió, mentre dormim el cos genera i equilibra els nivells de melanina i serotonina proporcionant benestar i tranquil·litat. Descansant el temps necessari mantenim l’estrès i el cansament a ratlla i ens fa estar de més bon humor!
  • Dormir les hores necessàries contribueix a controlar la gana (i el pes), la falta de son fa que el cos demani més quantitat de menjar
  • Dormir ens fa més guap@s, durant les hores de descans es donen processos que afavoreixen la qualitat de la nostra pell i evita que ens surtin ulleres d'ós panda!
La veritat és que jo sóc força marmota i molt fan de les migdiades, estaria bé poder-ne fer cada dia, diuen que amb 20 minutets n'hi ha prou per augmentar la nostra concentració i productivitat.
Per si un dia no aconseguiu dormir us deixo la meva cançó de bressol preferida, feliç divendres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada