dijous, 2 de febrer del 2017

Somewhere over the rainbow

En aquest bloc parlem molt d’emocions, n’hi ha una però que encara no havia sortit i que és de vital importància en moments difícils de la vida, es tracta de l’esperança.

L’esperança és una emoció considerada ambigua ja que te un component positiu i un altre negatiu. És una emoció que experimentem en mals moments, quan estem patint i ho passem malament però confiem en superar-ho i seguir endavant. 
L’esperança es troba entre la tristesa i l’alegria i és realment útil ja que actua com un pont emocional que et permet passar de la tristesa per estar passant un moment difícil a l’alegria i l’optimisme per pensar que pots superar-ho. Podríem dir que sentir esperança és una pràctica de regulació emocional, un mecanisme de defensa, possiblement la única forma de viure moments durs, sinó cauríem en la desesperació i la depressió.
Aquesta emoció és un component essencial de les persones resilients que saben com motivar-se davant dels problemes i en surten reforçades. 

Cal diferenciar entre ser optimista i tenir esperança ja que l’optimisme no presenta el patiment i la incertesa que caracteritzen l’esperança, senzillament és una forma positiva de veure la vida.
A vegades hi ha realitats molt dures i sense solució on es perds tota esperança, o més aviat te la prenen i no pots negar la realitat per alleujar el patiment. En aquests casos només la resiliència, la pròpia fortalesa i el suport dels teus et poden ajudar a trobar nous camins i curar les ferides.

Demà 4 de Febrer és el dia mundial contra el càncer i es realitzen milers d’activitats i iniciatives per a captar fons per la investigació i sensibilitzar sobre aquesta realitat desgraciadament tan present a la nostra societat. Hi hem de participar com sigui i posar el nostre granet de sorra, s’ha avançat molt però encara queda molta feina per fer, molta.

Tinc l’esperança que algun dia quan senti la paraula càncer no se’m faci un nus a la gola ni senti cap punxada al cor, ni em falti la respiració per culpa d’aquest lladre que entra de puntetes a la teva vida sense avisar i et pren el que més estimes. 

Us deixo una bonica cançó plena d’esperança que és una barreja de dues de les meves preferides. Feliç divendres!


4 comentaris:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=bFCwIXz-BAE

    És un video dur, però jo me'l poso sovint

    Ànims als que patiu, heu patit o patireu aquesta puta merda de malaltia
    A. Fajula

    ResponElimina
  2. Aquesta és l'esperança que poc a poc acabem amb aquesta maleïda malaltia. Ahir em va arribar una campanya de change.org que demana una casella a la declaració de la renda per la investigació contra el càncer, crec que seria una bona forma de garantir pressupost per investigació.

    Víctor

    ResponElimina