dijous, 8 de febrer del 2018

MAP’s got talent (i molt)

Molt es parla del talent en general, a les escoles, al mon de l’esport, la música....fins i tot hi ha programes a la tele anomenats talent shows que en fan espectacle (i negoci). A les empreses també és una competència molt valorada i buscada i cada vegada més s’intenta potenciar i retenir però realment tenim clar què és el talent?

La paraula prové de molt lluny...pels romans talentum i pels grecs talanton, l’utilitzaven per referir-se a una unitat de mesura de pes i també a una moneda. No serà fins molt més endavant (Nou Testament) que es fa referència al talent entès com a capacitat i aptitud de la persona per a realitzar una activitat.

El talent pot ser de molts tipus, musical, matemàtic, artístic...i l’acostumem a associar a una habilitat innata però és cert que es pot desenvolupar amb la pràctica i l’entrenament.

A l’àmbit laboral, segons l’experta Pilar Jericó, una persona amb talent és algú compromès que posa en pràctica les seves capacitats (habilitats, coneixements, destreses, experiències i aptituds) per obtenir resultats òptims pel seu entorn i la seva organització. Exposa diferents tipus de talent: directiu, comercial, tècnic, operatiu, innovador i emprenedor.

És important detectar quins son els talents dels professionals per tal d’ubicar-los al lloc de treball més adequat on puguin desenvolupar les seves habilitats assegurant així la seva continuïtat dins l’empresa.
Els tipus de talent que aporten més valor afegit a una organització son l’innovador i l’emprenedor ja que contribueixen al progrés i millora d’aquesta. Més que molts coneixements,  el que realment  fa que aquestes persones destaquin i siguin valuoses és la seva actitud. Tenen molta capacitat per aprendre coses noves i desaprendre coses velles, son persones que estan sempre al dia en un món on tot canvia molt ràpid. Son exigents i necessiten ser escoltades, saber que poden contribuir i que seran escoltades.

A Can MAP es prepara una  gran moguda, la celebració dels 50 anys. Aquestes últimes setmanes he participat a diferents reunions per a preparar les activitats que es faran durant tot l’any i he vist i escoltat en primera persona la gran quantitat de talent que tenim en aquesta casa, penso que la clau de l’èxit i la consolidació d’aquesta entitat és precisament el talent, compromís i implicació de les persones que la formem.

Orgull total! Feliç divendres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada