dijous, 8 de març del 2018

Ets bona, ets llesta, ets important

Fa menys d’un mes era a Londres passejant per Piccadily Circus tant tranquil·lament amb la meva germana, gaudint de la ciutat i de la vida...quan de sobte passar per davant nostre un camió gegant, un tràiler enorme que ocupava tot el carril i gairebé t’havies d’apartar per a que no t’atropellés, quin ensurt! Però el que em va deixar glaçada, amb la boca oberta, era la foto que ocupava tota la llargària dels costats del camió. Era una foto gegant d’una dona despullada gegant que amb una paella minúscula a la ma es tapava les parts íntimes! tota la felicitat que sentia de sobte es va tornar ira, ràbia i llàstima a la vegada, no pot ser!!! Fins quan? Quan trigarem a eradicar aquesta visió, aquest menyspreu. És clar, es tractava de publicitat d’una marca d’eines alemanya (visió troglodita dirigida a homes que transmet que son ells els que arreglen les coses i fan servir les eines i que les dones s'han de dedicar a les tasques domèstiques... sense comentaris) 

Sostres de vidre, dones paraigua, diferències salarials, micromasclismes, invisibilitat dels nostres èxits als mitjans de comunicació, frases fetes que discriminen i menystenen, assetjament, dones vistes i tractades com objectes, violència, llenguatge genèric però en masculí, hostesses amb poca roba i molt fred, publicitat sexista, poca representació política, violacions que es qüestionen, aules del mon social i sanitari plenes de dones, reduccions de jornades, treball a temps parcial, professions “de dones”, salaris baixos, camions amb fotos de dones despullades...

Espero que es repeteixin fins que faci falta les concentracions, vagues, els moviments #metoo #timesup i #viscalamareque ensvaparir (aquest me l’acabo d’inventar) aparadors que ens ajudin a fer visible una realitat ben actual i ens facin reflexionar i canviar les coses d'una vegada per a que un dia les nostres filles no hagin de veure més camions amb missatges ridículs que res tenen a veure amb el que som i volem ser.

Us deixo amb una frase que m'encanta i que mai hem d'oblidar d'una gran peli "the help". Feliç divendres!


2 comentaris:

  1. Totalment t'acord! Tant de bo més pensament així al món... #Timeisup! I que mica en mica s'aconseguirà, sempre i quan tothom(empreses,persones...)posi de la seva part.

    ResponElimina